H Sarah Burton αποχωρεί από τον οίκο Alexander McQueen

Η Sarah Burton η creative director του Alexander McQueen και πρώην δεξί χέρι του εκλιπόντος ιδρυτή Lee McQueen – αποχωρεί από  τον οίκο που ανήκει στην Kering, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Το σόου του οίκου  τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού θα είναι η τελευταία συλλογή της σχεδιάστριας για τον οίκο. Ο διάδοχός της θα ανακοινωθεί σύντομα ανακοίνωσε η εταιρεία.

@alexandermcqueen

Η Burton εργάστηκε για πρώτη φορά στον Alexander McQueen ως ασκούμενη κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Central Saint Martins, ενώ επέστρεψε ως σχεδιάστρια πλήρους απασχόλησης μετά την αποφοίτησή της. Το 2000, μετά από μόλις δύο χρόνια στο brand, διορίστηκε επικεφαλής του σχεδιασμού γυναικείων ενδυμάτων. Μετά το θάνατο του McQueen το 2010, η Burton ορίστηκε διάδοχός του, με αποστολή να συνεχίσει την κληρονομιά του εκλιπόντος σχεδιαστή.

@alexandermcqueen

Το 2011, έγινε πρωτοσέλιδο επειδή σχεδίασε το νυφικό της Κate Middleton  και σύντομα της απονεμήθηκε το βραβείο OBE για τις υπηρεσίες της στη βρετανική μόδα. Ως επικεφαλής του McQueen, η Burton έγινε μια από τις πιο σεβαστές σχεδιάστριες του κλάδου, καθώς κατάφερε να ζωντανέψει το brand με συλλογές που ανακάτευαν την υψηλή αισθητική με τη χρηστικότητα. Έφερε μια αίσθηση ακραίας γοητείας στο brand, ενώ παράλληλα μετατόπισε το μήνυμά του μακριά από το dark στοχείο που καθόριζε την McQueen υπό τον ιδρυτή της.

Η αποχώρηση της Burton είναι ακόλουθο μιας αναδιοργάνωσης που έχει ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο στο brand και σίγουρα θα έχουμε μεγάλες αλλαγές σε όλους τους τομείς.Αναμενουμε τον διάδιοχ της αλλα και το δικό της επόμενο επαγγελματικό βήμα.

Κεντρική φωτογραφίε Photo by Dominique Charriau/Getty Images

 

 

Read More

And More