H νέα it bag έχει σχήμα… μισοφέγγαρο!

Η εποχιακή εμμονή της μόδας με τις it bags έχει το δικό της ιστορικό που χρονολογείται από τις αρχές και τα μέσα του 20ου αιώνα, όταν οι οίκοι  των Chanel και Hermès δημιούργησαν τις εύκολα αναγνωρίσιμες τσάντες που σύντομα έγιναν διάσημες με δικά τους ονόματα: Chanel 2.55 και Hermès Κelly bag. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και των αρχών της δεκαετίας του 2000, ο όρος “It bag” επινοήθηκε για να προσδιορίσει μια τσάντα σχεδιαστών με τις υψηλότερες τιμές και τις καλύτερες πωλήσεις. Αυτός ο ορισμός διατηρήθηκε για σχεδόν δύο δεκαετίες  καθώς οι οίκοι ανταγωνίστηκαν να κατασκευάσουν ένα μοναδικό, αναγνωρίσιμο σχέδιο που θα γινόταν μια must-have, best-selling τσάντα της σεζόν. Φέτος λοιπόν βλέπουμε μία μεγάλη εμμονή των fashionistas σε ένα συγκεκριμένο σχήμα τσάντας που έχει το σχήμα μισοφέγγαρου και κάνει αυτό το σχέδιο it bag της χρονιάς.

@coperni

@coperni

H Victoria Beckham και ο Michael Kors ήταν από τους πρώτους σχεδιαστές που παρουσίασαν αυτό το σχέδιο στις συλλογές τους το καλοκαίρι του 2016. Οι Kendall Jenner, Gigi Hadid και αμέτρητες άλλες celebritetis κράτησαν τσάντα σε σχήμα μισοφέγγαρο στα εμπνευσμένα τους street style.

@staud.clothing

@neous

Σιγά σιγά όλα τα fashion brand παρουσίασαν την δική τους εκδοχή μέσα από τις συλλογές τους με αξεσουάρ: η Celine,η Neous, η Cult Gaia , οι δίδυμες Olsen μέσα από το brand τους The Row, ο Marc Jacobs αλλά και ο Coperni μας υπόδειξαν ότι η τσάντα σε σχήμα μισοφέγγαρο ήρθε για να μείνει!

Read More

And More