Lockdown: Τα βασικά κομμάτια που θα φορέσουμε στην καραντίνα

Η πανδημία μας φέρνει ξανά αντιμέτωπες με ένα νέο lockdown. Καραντίνα για τρεις εβδομάδες ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας. Μένουμε σπίτι λοιπόν. Ξανά. Και σήμερα θα σου κάνω μια λίστα με τα βασικά. Ξέρεις, όλα αυτά που θα φοράμε τώρα στο σπίτι. Για να νιώθουμε άνετα, για μην χάνουμε και το στιλ μας εντελώς και για να υπάρχει αυτό το μικρό “κάτι” που θα μας φτιάχνει και λίγο το κέφι. 

Είναι κάτι που το έχουμε ξαναζήσει -δυστυχώς. Και είναι σαφές ότι επηρεάζει την ψυχολογία μας. Να θυμάσαι λοιπόν, ότι παρά τη διάθεσή σου, καλό είναι να περιποιείσαι, να ντύνεσαι, να φροντίζεις τον εαυτό σου, για να σου φτιάχνει λίγο το κέφι.

Τα δεδομένα φυσικά της καθημερινότητας πια είναι πολύ διαφορετικά. Σπίτι -άρα ρούχα άνετα, ένας περίπατος -άρα κάτι αθλητικό και στο σούπερ μάρκετ για ψώνια -άρα κάτι κάζουαλ. Εκεί θα κινηθούμε, αλλά θα προσθέσουμε στιλ. Για να κρατήσουμε, όσο μπορούμε, την ψυχολογία μας στα καλά της. 

1.ΦΟΡΜΕΣ

(@carodaur)

Χωρίς καμία αμφιβολία είναι το κομμάτι που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην προηγούμενη καραντίνα και βγήκε στους δρόμους ως ένα από τα πιο βασικά trends. Άνετο, χαλαρό μεταμορφώθηκε από αμιγώς αθλητικό σε fashion item που συνδυάστηκε μέχρι και με τακούνια. Με κοσμήματα, με σέξι τοπ, με οτιδήποτε το στιλιστικό γυναικείο δαιμόνιο σκαρφίστηκε. 


(@emrata)

Είσαι ελεύθερη λοιπόν. Να το φορέσεις στο σπίτι, στη μετακίνηση για έναν περίπατο, στα ψώνια. Με sneakers, με τα αρβυλάκια σου, με το τζάκετ σου, με το παλτό σου. Θα είναι ξεκάθαρα και το πρωταγωνιστικό κομμάτι και αυτής της καραντίνας. 

 

2.ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ

(@vetements_official)

Το σηκώνει η εποχή ούτως ή αλλιώς. Λατρεμένο κομμάτι. Όσο πιο χνουδωτό και κόζι, τόσο πιο λατρεμένο. Αν διατηρείς τα κοριτσίστικα ένστικτα μέσα σου, μπορείς να διαλέξεις αρκουδάκια, ζωάκια, fluffy παντόφλες που φορούσες και στην εφηβεία σου. 

(@naaomiross)

Διαφορετικά θα βρεις τη χνουδωτή πλευρά τους και σε πιο κομψή, θηλυκή, γυναικεία εκδοχή για να συνδυάσεις με τα σπιτικά σου σύνολα, τώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι διαθέσεις γίνονται χειμερινές δημιουργώντας μας την ανάγκη για κόζινες και χουχούλιασμα. 

 

3. ΚΟΛΑΝ

(@kimkardashian)

Θα χρειαστούμε σαφώς και το πάντα απαραίτητο κολάν. Σε μαύρο, σε μπεζ, σε χρώμα. Αν και το fashion item της σεζόν είναι ξεκάθαρα οι αθλητικές φόρμες, το κολάν παραμένει, με δυναμική παρουσία στις εμφανίσεις στο σπίτι. Για τη γυμναστική μας, για τα ψώνια, για τη χαλαρή φάση. Είναι σέξι, διαγράφει τις καμπύλες και ρίχνεις απλά το πανωφόρι σου από πάνω και φεύγεις για το σούπερ μάρκετ. Με τα αρβυλάκια σου, με τα αθλητικά σου παπούτσια, με τις μπότες σου, με τα πάντα. 

 

4. ΠΑΛΤΟ

(@carineroitfeld)

Ένα cosy, χουχουλιάρικο, χνουδωτό παλτό ή μια γούνα (οικολογική) είναι ιδανικά. Σε ζεσταίνουν. Επίσης, σε σκεπάζουν ολάκερη δίνοντάς σου αυτομάτως στιλ, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για τα “από κάτω”. Το ρίχνεις πάνω σου, το κλείνεις, σετάρεις με τα αγαπημένα σου παπούτσια και μπορείς να βγεις για τη μετακίνησή σου χωρίς ιδιαίτερες στιλιστικές ακροβασίες. Γιατί ναι, η καραντίνα δεν ευνοεί τη διάθεση για πολλά πολλά ενδυματολογικά τερτίπια. Θέλεις να είσαι άνετη, χαλαρή και ταυτόχρονα να έχεις στιλ χωρίς υπερβολές. 
Εναλλακτικά, δοκίμασε ένα καπιτονέ πανωφόρι που είναι τάση ή το κλασικό και πάντα επιτυχημένο. Ό,τι θέλεις. 

 

5. ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

(@haileybieber)

Κάτι λίγο. Ένα “τσικ”. Ένα ζευγάρι μικρά κρικάκια στα αυτιά. Ένα αλυσιδάκι στο λαιμό, ένα μικρό δαχτυλίδι. Ένα “κάτι” λίγο, για να σου φτιάχνει το κέφι, τη διάθεση. Είναι σαν ένα χαμόγελο στη θηλυκότητά σου, στην ψυχολογία σου. Μικρές λάμψεις που θα σου κλείνουν το μάτι καθημερινά και θα σε βγάλουν από τον γκρίζο ρεαλισμό. 

 

6. ΤΖΙΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

(@naaomiross)

Ξεκάθαρο και σαφέστατο. Χωρίς το τζιν παντελόνι μας δεν γίνεται. Κι επίσης, όλη μέρα με τις πιτζάμες επίσης δεν γίνεται. Θέλεις, έτσι λίγο, να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να ντυθείς. Και είναι η διαχρονικότερη και πιο αγαπημένη επιλογή. Το τζιν παντελόνι σου. Αυτό που σου εφαρμόζει τέλεια, αυτό που δεν σε στενεύει, που σε κάνει να νιώθεις απόλυτα ο εαυτός σου. Γιατί μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Και το τζιν είναι μία από τις πιο σταθερές σου σχέσεις. 

7. HOODIE

(@vetements_official)

Το φούτερ σου πρέπει να είναι oversized. Άνετο. Να το φοράς με το κολάν σου, με τα τζιν σου ή με τίποτα -γιατί όχι; Σπίτι σου είσαι ό,τι θέλεις κάνεις. Είναι αυτό το κομμάτι που το φοράς, νιώθεις άνετη, χαλαρή, δεν στριμώχνεσαι από πουθενά και ταυτόχρονα νιώθεις cool και στιλάτη. Η κουκούλα απαραίτητη…
Σίγουρα θα έχεις ένα δικό σου. Και σίγουρα μπορείς να δανειστείς και του αγοριού σου 😉

 

8. ΠΛΕΚΤΑ

(@ariviere)

Τα πλεκτά είναι συνώνυμα της οικειότητας. Η χνουδωτή τους αίσθηση μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια, ζεστά συναισθήματα, αγάπη. Απαραίτητα για πρακτικούς λόγους μιας και μας ζεσταίνουν, αλλά και για ψυχολογικούς γιατί το μαλλί τους μάς κάνει αυτό το τόσο απαραίτητο pampering. Οπότε, ένα -τουλάχιστον- πουλόβερ το χρειάζεσαι. Oversized και χαλαρό. Αισθησιακό και πολύ θηλυκό. 

(@annamavridis)

Τα ίδια ισχύουν και για τη ζακέτα σου. Πρακτική, πρακτικότατη και διαχρονική. Έχει στιλ και παραμένει μια υπέροχη αγκαλιά που σε ηρεμεί, ενώ ταυτόχρονα σου δίνει στιλ. Τονίζει τη θηλυκότητά σου και η υφή της σου δημιουργεί μια υπέροχη αγαπησιάρικη διάθεση. 

 

9.ΕΣΩΡΟΥΧΑ

@paulanata

Είτε έχεις σύντροφο είτε όχι, τα ωραία εσώρουχα είναι ένδειξη αυτοσεβασμού. Να τον προσέχεις τον εαυτό σου, να τον καλομαθαίνεις. Διάλεξε ανάλογα με το στιλ σου. Στην αγορά θα βρεις τα πάντα. Girly, σέξι, ρετρό. Χρωματιστά, μαύρα, μπεζ. Οι γυναίκες οφείλουν να είναι περιποιημένες μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας και τα εσώρουχα είναι το μυστικό σου που αποδεικνύει πόσο σε φροντίζεις. 

 

10. ΠΙΤΖΑΜΕΣ

(@chiaraferragni)

Ε καλά! Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Οι πιτζάμες θα φορεθούν πολύ φέτος και η αγορά πια διαθέτει τα πάντα. Μεταξωτές, σατέν, βαμβακερές. Girly, κλασικές, κομψές. Ακριβές, φθηνές. Οι πιτζάμες είναι σέξι και το πιο άνετο outfit ever. Σε υπέροχα χρώματα και πάτερν, έρχονται να ντύσουν τη χειμερινή καραντίνα με το απαραίτητο κόζινες. 

 

11.ΚΑΤΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ

(@ireneisgood)

Ό,τι θέλεις. Μπορεί να είναι ένα πουλόβερ, ένα t-shirt, ένα παντελόνι. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάτι για να ξορκίσεις το γκρίζο των δύσκολων ημερών που ζούμε. Κάτι που θα σου φτιάξει το κέφι, κάτι φωτεινό που θα σε ανεβάσει. Κάτι κίτρινο, ροζ, μπλε, πράσινο. Κάτι έντονο. Ίσως απλά μια λεπτομέρεια. Το έχουμε ανάγκη. Κάτι διασκεδαστικό, κάτι χιουμοριστικό. Μια ενδυναμωτική ατάκα, ένα μήνυμα τυπωμένο. Κάτι. Κάτι που θα κλείσει το μάτι παιχνιδιάρικα στην περίεργη ψυχολογία που έχουμε όλοι. 

Stay Safe, Girl!

 

Read More

And More