Maria Grazia Chiuri: Tα ταξίδια της στην Ελλάδα πριν σχεδιάσει την Dior συλλογή που θα δούμε αύριο

H καρδιά της μόδας χτυπά στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, με τον οίκο Dior να κάνει απόβαση στην χώρα μας και να παρουσιάζει ένα υπερθέαμα που περιλαμβάνει το show στο Καλλιμάρμαρο την Πέμπτη, αλλά και φωτογραφίσεις σε όλη την Ελλάδα, που θα προβάλουν την χώρα μας παγκοσμίως.

Η Μaria Grazia Chiuri, η γυναίκα που οραματίστηκε όλο αυτό το project, θέλει μέσα από την Cruise 2022 συλλογή να τιμήσει την Ελλάδα και την Ελληνική παράδοση. Για αυτό τον λόγο και  θέλησε να επισκεφθεί η ίδια, τους τόπους και να μελετήσει τις τοπικές τεχνικές ώστε να αναδείξει τις σχετικές γραμμές και τα μοτίβα.

@vgkareliascollection

Στάση πρώτη η Καλαμάτα και το μουσείο πρότυπο «Βικτωρία Γ. Καρέλια»  με τα αντιπροσωπευτικά εκείνα δείγματα της τέχνης των τερζήδων, τις ειδικές πόρπες, τα εντυπωσιακά κοσμήματα με εικαστική και χρηστική αξία.Μαζί της σε αυτόν το προορισμό ήταν η Μαρέβα Μητσοτάκη η οποία φρόντισε να την ξεναγήσει και να την κατατοπίσει.

Επόμενη στάση η Κρήτη. Πληροφορίες λένε ότι  η διευθύντρια του Dior, έπεισε του  υπεύθυνους του οίκου να επισκεφθούν τα Ανώγεια για να διαπιστώσουν την άμεση επαφή που έχουν οι τεχνίτριες με τις πρώτες ύλες και να δουν από κοντά την τεχνική  με την οποία οι ηλικιωμένες μαυροντυμένες γυναίκες ύφαιναν ακόμα τον αργαλειό τους.

Υφαντά με περίτεχνα γεωμετρικά μοτίβα, πολλά από τα οποία πήγαιναν απευθείας πίσω στους μινωικούς χρόνους έδωσαν μία μεγάλη έμπνευση στην σχεδιάστρια για την συλλογή που θα δούμε και οποία θα είναι μία ωδή στην ελληνική παράδοση.

@mariagraziachiuri

H Μaria Grazia Chiuri φαίνεται πάντως να έχει μελετήσει σε βάθος την Ιστορία μα καλύπτοντας ένα τεράστιο πεδίο ξεκινώντας  από τον ελληνικό χιτώνα έως τα κοσμήματα, τις φορεσιές με καβάδι, τις φουστανέλες που δένουν με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και του όγκου που δίνει ο Dior στις φούστες, αλλά και τα περίτεχνα χειροποίητα κοσμήματα από τους τεχνίτες της Ηπείρου.

Η διευθύντρια του οίκου, μελέτησε με ακρίβεια τα λαογραφικά βιβλία της Αγγελικής Χατζημιχάλη, αλλά και τους ντόπιους χορούς, τη μουσική και την παράδοση κάθε περιοχής της χώρας μας.

Την  Ελλάδα η Chiuri την έχει μέσα στην καρδιά της, αφού την επισκέπτεται από μικρή. Έχει έρθει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ από από πολύ μικρή επισκέπτεται τα Μετέωρα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τις Κυκλάδες. Πέρυσι μάλιστα για τόπο διακοπών της προτίμησε τη Φολέγανδρο.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τις πρώτες εικόνες από αυτή την “Made in Greece” συλλογή!

Ετικέτες

Read More

And More