Mineko Studio: Το fashion brand που εντυπωσίασε το κοινό της ΑXDW!

Η 30ης Athens Xclusive Designers Week για μία ακόμη χρονιά αφιέρωσε την τέταρτη μέρα της διοργάνωσης στην δημιουργικότητα και το ταλέντο των νέων σχεδιαστών. Το fashion brand Mineko Studio με την συλλογή Summer Wildness  SS/22 κέρδισε το βραβείο Βest Catwalk!

 

 

Mία συλλογή που ξεχώρισε τόσο για τα σχέδια της αλλά και για την παρουσίαση της στο runway, κάτι που έδωσε και την συγκεκριμένη διάκριση. Ας γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το ανερχόμενο fashion brand.

Tι σημαίνει για σας η βράβευση σας με το Best Catwalk award στην φετινή Axdw;

Το βραβείο που πήραμε στην Axdw ήταν μια επιβράβευση της δουλειάς και των ιδεών μας. Για να φτάσουμε όμως στο βραβείο βοήθησαν αρκετά άτομα, από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην παραγωγή των ρούχων μέχρι τους στυλίστες στην επίδειξη αλλά και τα μοντέλα που περπάτησαν σε αυτή . 

Το Best Catwalk είναι ένα βραβείο που δίνετε για το σύνολο που παρουσιάσαμε και όχι μόνο για τα δυο άτομα που βρισκόμαστε πίσω από το Mineko Studio.

H συλλογή Summer Wildness,  με την οποία κερδίσατε την φετινή  σας διάκριση, σε ποια γυναίκα απευθύνετε,  περιγράψτε μας την γυναίκα για την οποία την σχεδιάσατε

Η συγκεκριμένη συλλογή όπως και κάθε συλλογή μας απευθύνετε σε όλες τις γυναίκες οι οποίες θέλουν να φοράνε κάτι ξεχωριστό . Κάθε γυναίκα είναι μοναδική γι αυτό και κάθε γυναίκα αξίζει ένα μοναδικό ρούχο .

Η ιαπωνική κουλτούρα καθορίζει το στιλ των συλλογών σας, πως έχει προκύψει αυτή η αγάπη σας για την Ιαπωνία;

Από το όνομα της εταιρίας μας μέχρι και τα ρούχα που σχεδιάζουμε η επιρροή είναι από την Ιαπωνία, φέρνοντας αυτήν την ιστορική κουλτούρα στην Ελλάδα του σήμερα. Η ιαπωνική τέχνη έχει ξεκάθαρες και αυστηρές γραμμές, αυτό λατρέψαμε καθώς και τα χρώματα αυτής. Ξεκίνησε στην αρχή να υπάρχει το ενδιαφέρον και εφόσον ενημερωθήκαμε, διαβάσαμε και μάθαμε πράγματα για την ιστορία, την κουλτούρα και την τέχνη της Ιαπωνίας ήταν αναπόφευκτο να μην την αγαπήσουμε.

Τα prints και το χρώμα κυριαρχούν  στα φετινά σας σχέδια, οι γυναίκες τολμάνε τελικά έντονους συνδυασμούς ή προτιμούν safe μονοχρωμία;

Χρώματα και έντονοι συνδυασμοί θα υπάρχουν πάντα στις συλλογές. Υπάρχουν και των δυο ειδών γυναίκες και συνήθως μια γυναίκα επιλέγει το ρούχο που θα φορέσει ή θα αγοράσει ανάλογα με την διάθεση της εκείνη την στιγμή . Δεν υπάρχουν κανόνες ! Μετά τα πολλαπλά lockdown κατά την γνώμη μας οι γυναίκες χρειάζονται χρώμα στην ζωή τους, το έχουν ανάγκη!

Τι δεν θα δούμε ποτέ στις συλλογές σας;

Όταν σχεδιάζουμε μια συλλογή δεν βάζουμε κανόνες. Έχουμε ένα συγκεκριμένο στυλ σαν εταιρία όπως αναφέραμε και πριν, αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο στο να μπλέξουμε πολλά πράγματα μαζί, είτε αυτό είναι χρώματα, είτε πατρόν είτε το οτιδήποτε θέλουμε . 

Αυτό που σίγουρα δεν θα δείτε ποτέ από το Mineko Studio είναι ρούχα χαμηλής ποιότητας! Η ποιότητα είναι το στοιχείο που επενδύουμε περισσότερο πάνω σε αυτό και προσπαθούμε να γίνομαστε συνέχεια καλύτεροι.

Περιγράψτε μας την γυναίκα  που θα θέλατε να γίνει μούσα σας;

Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη γυναίκα που θεωρούμε την τέλεια γυναίκα για εμάς. Αντλούμε έμπνευση από κάθε γυναίκα όπως και από κάθε έργο τέχνης που βλέπουμε . Αυτά τα δυο μοιάζουν πολύ, κάθε έργο τέχνης είναι όμορφο και έχει να σου δώσει πράγματα και αναμνήσεις όπως ακριβώς και μια γυναίκα.

Πως φαντάζεστε το fashion brand σας σε 5 χρόνια;

Σε 5 χρόνια θα θέλαμε το Mineko Studio να έχει εδραιωθεί στην ελληνική μόδα, να έχουμε ανοίξει τον φυσικό χώρο που οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε για την Θεσσαλονίκη με σκοπό να επεκταθούμε και στην Αθήνα και γιατί όχι και στο εξωτερικό, που ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με κάποια καταστήματα.

 

 

 

Read More

And More