O δεκάλογος του στιλ από έναν επιτυχημένο στιλίστα

‘’Oι μόδες ξεθωριάζουν, το στιλ είναι αιώνιο’’ είχε πει ο Yves Saint Laurent. Στιλ: Αυτό το μεγάλο κεφάλαιο της εμφάνισής μας και του τρόπου που ζούμε. Το προσωπικό στιλ είναι μία μοναδική υπόθεση και αφορά στον καθένα μας, δημιουργείται αποκλειστικά από εμάς και δέχεται επιρροές που το καθορίζουν, το διαμορφώνουν και τελικά το χαρακτηρίζουν. Στην καθημερινή μας ζωή πολλές φορές έχουμε ερωτηματικά για πολλά ζητήματα στιλ και σίγουρα αν υπήρχε μία βοήθεια θα ήταν όλα πιο ευκολά.

 Ο Στέφανος Ζαούσης, επιτυχημένος στιλίστας, σήμερα θα μας βοηθήσει με αυτό το ζήτημα και θα μας παραθέσει τον δεκάλογο για το προσωπικό στιλ, που σίγουρα θα μας φανεί πολύ χρήσιμος. Από τους πιο επιτυχημένους στιλίστες στην χώρα μας, έχει συνεργαστεί με όλα τα περιοδικά, έχει κάνει καμπάνιες, έχει επιμεληθεί διάσημους για τις εμφανίσεις τους και το τελευταίο διάστημα μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram @stefanoszaousis – Mr Styler, δίνει πολύτιμες συμβουλές για όλα όσα μας απασχολούν στιλιστικά.

Ας δούμε λοιπόν τον δικό του δεκάλογο για το προσωπικό στιλ:
1.Καλύτερα να κάνεις λάθη, να πειραματίζεσαι και να έχεις προσωπικό στυλ παρά καθόλου στυλ.

2. Η ηλικία είναι αδιάφορη αν θεωρείς ότι μπορείς να υποστηρίξεις αυτά που φοράς.

3. Η ζωή δεν είναι ασπρόμαυρη αλλά έγχρωμη. Βάλε χρώμα στις εμφανίσεις σου.

4. Οτιδήποτε πολυφοριέται καλύτερα να το αποφεύγεις. Δεν θες να είσαι ένα με τη μάζα, αλλά να ξεχωρίζεις.

5. Προτού ασχοληθείς με το ντύσιμο, φρόντισε να έχεις βασική υγεινή. Καθαρό δέρμα, περιποιημένα νύχια και μαλλιά, άθληση και σωστή διατροφή είναι η υποδομή για να εξελίξεις το στυλ σου.

6. Ενημερώσου για το τι συμβαίνει στη μόδα και στα social media, εμπνεύσου αλλά μην είσαι fashion victim και μην αντιγράφεις. Κράτα μόνο τα στοιχεία από τις τάσεις και τους ανθρώπους που σε εκφράζουν προσωπικά.

7. Η προσωπικότητα μετράει πιο πολύ από την εξωτερική ομορφιά όσον αφορά στο προσωπικό στυλ. Αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, κομψότητα και τόλμη δεν γίνεται τίποτα.

8. Δεν υφίσταται προσωπικό στυλ χωρίς mix and match.

9. Δεν υπάρχουν κλισέ όσον αφορά στην ομορφιά. Δεν έχει σημασία το χρώμα του δέρματος σου, το φύλο ή το σωματικό σου βάρος. Σημασία έχει να ξέρεις τι σου πηγαίνει, να το υποστηρίζεις και να αξιοποιήσεις τα προσόντα σου στο έπακρο.

10. Σε μία εποχή που οι ηλικιωμένοι φοράνε φόρμες γυμναστικής και οι εικοσάρηδες χειροποίητα κοστούμια οι μόνοι κανόνες που υπάρχουν είναι αυτοί που φτιάχνεις εσύ.

Read More

And More