O oίκος Dior δημιούργησε ένα fashion film με άρωμα Ελλάδας

Η ταλαντούχα Maria Grazia Chiuri έφερε περασμένο καλοκαίρι την αίγλη του οίκου Dior στην χώρα μας, με ένα φαντασμαγορικό show στο Καλλιμάρμαρο και πολλά παράλληλα project που ταξίδεψαν την Ελλάδα στα περάτα του κόσμου!

 Πολύ πριν την παρουσίαση του show, μελέτησε εις βάθος την ιστορία της χώρας μας, συναντήθηκε με τεχνίτες για να αναλάβουν ενεργή δράση στην όλη διαδικασία, ενώ ανέθεσε στην ελληνίδα σκηνοθέτη Μαριάννα Οικονόμου, να καταγράψει με την κάμερά της όλα όσα συνέβησαν στα παρασκήνια, αλλά και στο making of του κάθε item. 

 

SPLASH/Ideal Images

Ενα από τα πιο εμβληματικά item του οικου Dior το Bar Jacket, που σχεδίασε ο ίδιος ο Christian Dior το 1947, σχεδιάστηκε σε μια ελληνική version με παραδοσιακά κεντήματα, που φιλοτέχνησε ο Έλληνας ράπτης Αριστείδης Τζονευράκης από το Άργος.

SPLASH/Ideal Images

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα παίρνουν εικόνα σε ένα video που ετοίμασε η Μαριάννα Οικονόμου το διάστημα εκείνο, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα σήμερα 13 Ιανουαρίου, στο YouTube channel του γαλλικού fashion house, στις 17:00. Πιο συγκεκριμένα, θα αφορά στο πώς δημιουργήθηκε το iconic Greek Bar Jacket -από το πού  εμπνεύστηκε η Maria Grazia Chiuri έως το πώς σχεδιάστηκε με τη βοήθεια των design experts της Ελλάδας.

Δες το film εδώ:

Ετικέτες

Read More

And More