O οίκος Dior τιμά τον αμφιλεγόμενο σχεδιαστή John Galliano

Ο John Galliano ήταν απο τους πρώτους  Άγγλους σχεδιαστές που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση ενός γαλλικού οίκου μόδας, έτσι το 1996 γίνεται επικεφαλής στον οίκο Dior.O Galliano έμεινε πιστός στο πνεύμα της πρώτης συλλογής του Dior που παρουσιάστηκε από τον γενάρχη του οίκου το 1947 και πρόσθεσε το δικο του ροκ, και πάντα θεατρικό ύφος δημιουργόντας μία νέα εικόνα για τον Dior. Το τέλος αυτής της συναρπαστικής πορείας ήρθε το 2011, έπειτα από κάποια κατακριτέα, πολιτικώς ανορθόδοξα, δείγματα συμπεριφοράς  συμπεριφορά που αποδόθηκε στην παραζάλη των καταχρήσεων αλλά του κόστισε την καριέρα του, καθώς απολύθηκε πάραυτα από επικεφαλής του οίκου.

SPLASH/Ideal Images

Η επιστροφή του στην ενεργό δράση σημειώθηκε το 2014, όταν ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή για τον οίκο Maison Margiela, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Παρόλα αυτά ο μεγάλος γαλλικός οίκος αναγνώρισε τη συμβολή του Galliano στην πορεία του, συμπεριλαμβάνοντας έργα του σχεδιαστή στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εβδομηκοστή επέτειο του, στο Musée des Arts Décoratifs το 2017. Ενώ εκδίδει ένα table book αφιερωμένο στο έργο του.

SPLASH/Ideal Images

Πρόκειται για το πέμπτο βιβλίο μίας σειράς που τιμά το έργο των καλλιτεχνικών διευθυντών που έχουν βρεθεί διαδοχικά στο τιμόνι του οίκου ανά τα χρόνια. Το όνομα του Galliano έρχεται να προστεθεί σε αυτή την συλλογή των τόμων, αφιερωμένων στον ίδιο τον Christian Dior, τον Yves Saint Laurent, τον Marc Bohan και τον Gianfranco Ferré.  

Το “Dior John Galliano 1997-2011”  κυκλοφορεί στα γαλλικά και τα αγγλικά, με επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας την 15η Φεβρουαρίου.

Read More

And More