O οίκος Louis Vuitton προσφέρει στο Μουσείο του Λούβρου ένα τεράστιο ποσό!

Ο επικός πίνακας του Σαρντέν  «Καλάθι με άγριες φράουλες» αγοράστηκε σε  μία δημοπρασία πέρσι από το Μουσείο Τέχνης Kimbell στο Fort Worth του Τέξας σε τιμή ρεκόρ!

Στην συνέχει όμως  μια δήλωση του Μουσείου του Λούβρου ότι το έργο πρέπει να χαρακτηριστεί «εθνικός θησαυρός» πάγωσε την εξαγωγή του από τη Γαλλία. Σύμφωνα με τη νέα κατηγοριοποίηση του πίνακα ως «εθνικός θησαυρός», το Λούβρο έχει στη διάθεσή του δυόμισι χρόνια έως ότου εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την απόκτησή του.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Musée du Louvre (@museelouvre)

Για να το πετύχει αυτό το Λούβρο ξεκίνησε μία ετήσια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων με το όνομα «All Patrons»,  η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024. Η εκστρατεία απευθύνεται σε όσους θέλουν να συνησφέρουν για να μείνει το έργο στην Γαλλία. Παράληλα το Λούβρο θα εκθέτει το έργο του Σαρντέν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, κατά την οποία ελπίζει να συγκεντρώσει 1,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το υπόλοιπο της τιμής αγοράς του θα καταβληθεί από εταιρικές δωρεές και κεφάλαια του  προϋπολογισμού του μουσείου.

Εδώ λοιπόν έρχεται ο οίκος Louis Vuitton και η LVMH και βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να αποκτηθεί το έργοτ τέχνης δωρίζοντας στο Λούβρο 1 εκατ. ευρώ !

«Ο Σαρντέν είναι ο Γάλλος Βερμέερ και το Καλάθι με τις Άγριες Φράουλες είναι ίσως το τελευταίο έργο αυτής της ποιότητας που βρίσκεται ακόμη σε ιδιωτικά χέρια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την απόκτησή του από το Λούβρο» δήλωσε εκπρόσωπος του Αρνό για την μεγάλη αυτή δωρεά!

Κεντρική φωτογραφία Getty Images

 

Read More

And More