O Πρίγκηπας Κάρολος σε μία fashion συνεργασία που δεν περίμενε κανείς!

Ο πρίγκιπας Κάρολος ενώνει τις δυνάμεις με το Yoox και το  Net-a-Porter σε μια συνεργασία μόδας που δεν έχει ξαναγίνει.Το ίδρυμα στο οποίο ηγείται ο Κάρολος: το Prince’s Foundation, συνεργάστηκε με τα δύο αυτά huge fashion brands, για μια συλλογή που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από την επόμενη γενιά βιώσιμων τεχνιτών, σχεδιαστών που στηρίζουν και εφαρμόζουν μόνο νέες τεχνικές που είναι ασφαλείς για το περιβάλλον.

Φωτογραφία: Μike Wilkinson

 Έδρα τους έγινε το Dumfries House, ένα κτήμα του 18ου αιώνα με έναν περιφραγμένο κήπο που για χρόνια ήταν κατοικία για Άγγλους αριστοκράτες, αλλά πρόσφατα φιλοξένησε ένα πολύ διαφορετικό σύνολο ενοικιαστών: μαθητές από την σχολή design της Ιταλίας Politecnico di Milano. Aυτοί μαζί με Βρετανούς αποφοίτους τεχνίτες, ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το Modern Artisan Project, μια συνεργασία μόδας μεταξύ του εκπαιδευτικού φιλανθρωπικού ιδρύματος του Prince Charles και του Yoox /Net-a-Porter (YNAP). Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαίδευσαν ο ένας τον άλλον σε παραδοσιακές ιταλικές και βρετανικές τεχνικές ραπτικής, με  έμφαση στην φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή.

Αποτέλεσμα μία μοναδική συλλογή που έχει χαρακτήρα κληρονομίας, αφού περιλαμβάνει κυρίως all time classic κομμάτια που δεν θα πετάξεις μετά από 2 σεζόν. Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία από τον πρίγκηπα Κάρολο και το ίδρυμα του, που αξίζει της προσοχή μας.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη ήδη online στο Υοοx και στο Νet-a-Porter.

Read More

And More