To ταξίδι της Μaria Grazia Chiuri στην Κρήτη- Video

Απόψε στις 21.30 τα φώτα θα ανάψουν στο Καλλιμάρμαρο και ο οίκος Dior θα τιμήσει την Ελλάδα με μία «Μade in Greece» συλλογή που η θα ταξιδέψει την Ελληνική Παράδοση σε όλον τον κόσμο.H  ξεχωριστή πανάρχαια τεχνογνωσία (craftsmanship) των Ελλήνων αλλά και οι κλασικές έννοιες Phos (φως) και Kallos (ομορφιά) που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα, ενώνονται σε ένα όραμα που έχει η Maria Grazia Chiuri και θα δούμε απόψε στην Αθήνα.

Η Chiuri ταξίδεψε σε πολλά μέρη για να ενημερωθεί, να γνωρίσει τους τοπικούς τεχνίτες και να ανακαλύψει την ελληνική παράδοση. Πρώτος προορισμός της Κρήτη. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου ξεκινά από το μουσείο της Κνωσσού, όπου και αναπτύχθηκε ο πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός την περίοδο του χαλκού. Η γυναικεία φιγούρα ενσαρκώνοντας την ιδέα της φύσης και του ζωικού βασιλείου κατείχε δεσπόζουσα θέση στην Μινωική παράδοση και θρησκεία.

H Maria Grazia Chiuri ξεχώρισε το άγαλμα H Θεά των Οφέων, που  έγινε σύμβολο της Μινωικής θρησκείας χάρη στο χάρισμά της να ελέγχει τον ορατό κόσμο και αποτελεί μία αναπαράσταση της σπουδαιότητας που κρύβεται πίσω από αυτή την τεχνογνωσία, η οποία  χρησιμοποιήθηκε για να ολοκληρωθεί η Cruise συλλογή της Dior που στόχο έχει να υμνήσει την ιδέα της “μητέρας θεάς’’ και θα δούμε αποψε!

Το ταξίδι της καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου από την Κνωσό έως τους Δελφούς καταγράφηκε σε ένα ντοκιμαντέρ, μέρος του οποίου θα προβληθεί πριν την έναρξη της επίδειξης στο Καλλιμάρμαρο στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Ετικέτες

Read More

And More