Absence of Necessity: Η συλλογή του Υiorgos Εleftherriades για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016!

Τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά κινήματα και η ιαπωνική γραφιστική αποτελούν τη βασική ιδέα της premium συλλογής Υiorgos Εleftherriades για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2016, μεταφρασμένα σε ασύμμετρες αναδιπλώσεις, πλισέ και origami τεχνικές. Η δυναμική στη συλλογή του σχεδιαστή Yiorgos Eleftheriades, πηγάζει από τον τρόπο που προσεγγίζει την tailoring ραπτική, εμποτίζοντας την με στοιχεία που λειτουργούν εξίσου σε συμπαγής η ρευστές σιλουέτες δίνοντας επιπλέον χρήση στα ρούχα από το πρωί μέχρι το βραδύ ,κάτι που είναι χαρακτηριστικό των συλλόγων του από την αρχή της καριέρας του.

Πίσω από την αναζήτηση του σχεδιαστή για ισορροπία, αναδεικνύεται η ρευστότητα εναντίον της σταθερότητας και η ιδέα της «αβίαστης μετακίνησης» μέσα από την αψεγάδιαστη τεχνική του. Η έμπνευση για τα σχήματα αυτής της σεζόν προέρχεται από την πολυπλοκότητα στα κοψίματα των pirate σακακιών του 18ου αιώνα, τις επιμήκης ρευστές σιλουέτες της δεκαετίας των ’20s και τα δραματικά αέρινα σχήματα της υψηλής ραπτικής. Κάτω από τις ίδιες επιρροές τα παντελόνια διατηρούνται κοντά, οι φούστες μακριές η κοντές, ενισχύονται με panels ή πιέτες για επιπρόσθετη κίνηση.

Τα ανατρεπτικά κοψίματα έχουν ως στόχο να προκαλέσουν ένα τόνο αισθησιασμού ακόμη και στα πιο αυστηρά κομμάτια. H συλλογή Spring – Summer ’16 περιλαμβάνει υφάσματα από διάφορα είδη μεταξιού, μεταλλικές δαντέλες με γεωμετρικά patterns, καθώς επίσης το καθαρό και αυστηρό βαμβάκι, δίνοντας μια ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση στο σώμα. Μια ουδέτερη χρωματική παλέτα που αποτελείται από το άσπρο, το μαύρο, μπεζ της άμμου και το πετρολ αντισταθμίζονται σε μια σειρά από ιδιαίτερα, optical illusion τυπώματα βασισμένα στα Ψαροκόκαλα που έχει σχεδιάσει αποκλειστικά ο visual artist, Graam, για τη premium συλλογή, Yiorgos Eleftheriades, Spring / Summer ‘16.

Δες εδώ το lookbook της συλλογής!

Read More

And More