Αν θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ τα προσφυγόπουλα… κάνε Detour

Εικοσιένα καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο ενώνουν τις ευαισθησίες τους και συναντιούνται στην Αθήνα για να βοηθήσουν τα προσφυγόπουλα. Εσύ; Θα βοηθήσεις;

DETOUR από την Αθήνα προς όλον τον κόσμο.
Αλλαγή πορείας, αλλαγή ζωής. Πάνω από 5.000 ανήλικα παιδιά βρίσκονται ασυνόδευτα στην Ελλάδα, από μια χώρα στην οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Κάποια παιδιά θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άγνωστη κατεύθυνση. Δεκαεφτά παιδιά θα ζήσουν εδώ, στην Αθήνα, σε ένα σπίτι στα Εξάρχεια έως την ενηλικίωσή τους. Αλλάζουμε την πορεία, κάνουμε DETOUR. Εικοσιένα καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο συναντιούνται στην Αθήνα και προσφέρουν τα έργα τους για τη βελτίωση της ζωής αυτών των παιδιών.Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τη στήριξη του ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων στα Εξάρχεια.

H έκθεση εγκαινιάζεται την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Μαρτίου στο κτίριο της Κωνσταντινουπόλεως 82 στην Αθήνα. Την οργάνωση έχει αναλάβει η ομάδα 10AM και την καλλιτεχνική διεύθυνση η ομάδα του περιοδικού DAPPER DAN. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Erikos Andreou, Jacopo Benassi, Luca Campri, Mara Desypris, Bill Georgoussis, Zach Gross, Yiannis Hadjiaslanis, François Halard, Amit Israeli, Yiorgos Kaplanidis, Vassilis Karidis, George Katsanakis, Thanassis Krikis, Vangelis Kyris, Matthieu Lavanchy, Yiorgos Mavropoulos, Joachim Mueller Ruchholtz, Nikos Papadopoulos, Johan Sandberg, Spiros Staveris, Kasia Wozniak.

Κάνε DETOUR σε ένα παράλογο ταξίδι. Άλλαξε την πορεία.


François Halard
La Victoire, Cinecitta, Rome, 1996


Joachim Mueller Ruchholtz
Agrarlandschaften, Raderbroich, Dec 2015



Johan Sandberg
Alexandra, Sicily, 2013


Matthieu Lavanchy
Güime, 2016


Yiorgos Mavropoulos
Green Point, Brooklyn, 2014


Thanassis Krikis
Mykonos, 2012

www.detour-exhibition.com

Read More

And More