Άννα Βενέτη: H νέα Couture συλλογή της σχεδιάστριας μας ταξιδεύει!

Από τις πιο όμορφες εικόνες που είδα τις τελευταίες μέρες στο Instagram είναι η ολοκαίνουρια καμπάνια της σχεδιάστριας Anna Veneti για την νέα Couture συλλογή της! Μοναδικές δημιουργίες που σε ταξιδεύουν, υψηλή αισθητική και εντυπωσιακά κομμάτια με την υπογραφή βεβαίως την ταλαντούχας designer.

H Ηaute Couture μεταφράζεται ως η τέχνη της «υψηλής ραπτικής». Ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα στο Παρίσι -είναι η μόδα στο απόγειό της. Τα ρούχα κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο με το χέρι και προσαρμόζονται πάνω στο σώμα του πελάτη. Είναι η υψηλή τέχνη της μόδας! H Άννα Βενέτη βάζει την δική της υπογραφή και σε αυτό το κομμάτι της μόδας.

 

 

Ξεκίνησε να σχεδιάζει το 2013 και σήμερα έχει καταφέρει να βρει τη δική της θέση στην ελληνική μόδα και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο, όπως οι bridal συλλογές. Μιλήσαμε μαζί της για το Couture σχέδιο και την εντυπωσιακή δουλειάς της που αξίζει να παρακολουθείς!

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τις Haute Couture δημιουργίες; Μου αρέσει πάρα πολύ η Haute Couture δημιουργία, διότι μου αρέσει να δίνω έμφαση στις λεπτομέρειες. Είμαι άνθρωπος που θεωρώ ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και δίνω μεγάλη έμφαση σε αυτό, όπως προανέφερα, και η υψηλή ραπτική είναι μια συνεχής δημιουργία του ρούχου που χτίζεται βήμα – βήμα μέχρι να ολοκληρωθεί. Το κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και αφορά μια διαφορετική προσωπικότητα αλλά και το διαφορετικό σωματότυπο της κάθε γυναίκας. Αυτό για εμένα είναι μια καθημερινή πρόκληση.

Πείτε μας μερικά στοιχεία έμπνευσης και πως ξεκινάτε μια συλλογή σας;  Εμπνέομαι καθημερινά. Αυτό είναι ένα κομμάτι που δεν σταματά ποτέ σε εμένα… Συνέχεια σκέφτομαι διαφορετικές δημιουργίες και λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν ένα σχέδιό μου να είναι μοναδικό. Μακάρι όλες μου οι ιδέες να γινόντουσαν και να έπαιρναν σάρκα και οστά. Δεν φτάνει ποτέ ο χρόνος, γιατί η μόδα τρέχει και εσύ πρέπει να την προλάβεις.

Ποια είναι τα αγαπημένα υλικά που βάζετε πάντα στις συλλογές σας; Αγαπημένο υλικό που αγαπώ πολύ είναι οι πέτρες σε οποιαδήποτε μορφή και εάν είναι αυτή, η μεγαλύτερη μου αγάπη φυσικά είναι οι αυθεντικές πέτρες Swarovski. Αρκετά σημαντικό ρόλο παίζει και η ραφή φυσικά σε ένα ρούχο. Γενικότερα κάθε μου δημιουργία την βλέπω από πολλές οπτικές γωνιές και όχι μονόπλευρα… Το τέλειο σχέδιο για εμένα είναι η ραφή σε συνδυασμό με το τέλειο ύφασμα αλλά και το ανάλογο κέντημα που για εμένα είναι ένας μοναδικός και all time classic τρόπος.

Πόσο χρόνο μπορεί να αφιερώσετε σε ένα ρούχο Haute Couture; Δεν έχει χρόνο μια Haute Couture δημιουργία… Ξεκινάει η έμπνευση, η κατασκευή της βάσης του ρούχου, είναι αυτό που λέμε εμείς, το πατρόν. Έχω στο μυαλό συνήθως ένα 80% του ρούχου και στην συνέχεια το χτίζουμε. Προσπαθώ να βρω τη παραμικρή λεπτομέρεια έτσι ώστε να κάνει το κάθε μου κομμάτι μοναδικό.

Ποια είναι τα στοιχεία της φετινής σας συλλογής; Τι θα δούμε φέτος από εσάς; Τα στοιχεία της φετινής μου συλλογής είναι τα μοναδικά μας κεντήματα με τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν στην αγορά, πότε δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα των υλικών μας. Θέλω κάθε γυναικά που συνεργάζεται μαζί μου και της δημιουργώ κάτι μοναδικό να λάμπει και να είναι το επίκεντρο της προσοχής όπου και να είναι. Έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στις λάμψεις, γιατί δίνουν φως σε κάθε γυναίκα, τα πιο πολλά σχέδιά μου είναι μοντέρνα και καθόλου βαριά, αντιθέτως είναι αρκετά νεανικά. Στην φετινή μου συλλογή θα δείτε νυφικά από μεταξωτά υφάσματα, όπου δίνουν μια πιο αριστοκρατική νότα και είναι πλέον τα πιο fashionable κομμάτια μας.

Ποια είναι η γυναίκα στην οποία απευθύνεστε, τι χαρακτηριστικά έχει, και πως θα την περιγράφατε; Ποια γυναίκα θέλετε να χτυπήσει την πόρτα σας εδώ στο ατελιέ; Εμπνέομαι από όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματότυπου. Μου αρέσει οι γυναίκες να είναι πολύ όμορφες, σέβομαι τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής τους. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και καθημερινά ζω μια πρόκληση στο ατελιέ. Αμέσως εμπνέομαι για την κάθε γυναίκα που συναντώ, η πρόταση που θα της κάνω μου βγαίνει πολύ γρήγορα και αυθόρμητα. Προσπαθώ να αναδείξω τα πιο ωραία σημεία της κάθε γυναίκας και με κάποια τεχνικά τρικς κρύβω τις σωματικές αδυναμίες. Κανένας μας δεν είναι τέλειος, αλλά πάντα όμως υπάρχει η τέλεια σχεδιαστική πρόταση για την κάθε γυναίκα και αυτή είναι μια για την κάθε γυναίκα. Μελετώντας λοιπόν την κάθε γυναίκα ξεχωριστά και πολύπλευρα, όπως ανέφερα, βρίσκω την τέλεια πρόταση για εκείνη.

Στις bridal συλλογές υπάρχουν τάσεις; Φέτος τι προτείνεται με την bridal συλλογή σας; Φυσικά και υπάρχουν τάσεις, φέτος για παράδειγμα είναι πολύ τάση τα κοντά νυφικά, κατασκευασμένα από ιδιαίτερα υλικά όπως είναι τα πούπουλα ή τα κρόσσια από πέτρες, όπου φυσικά θέλουν μεγάλη προσοχή στο κέντημα. Τα φουσκωτά μανίκια είναι ακόμα μια τάση και δίνουν μια νότα ρομαντισμού. Επίσης, τα πιο απλά νυφικά από μεταξωτά υφάσματα και μερικές ακόμα λεπτομέρειες, στο ντεκολτέ ή μερικές διαφάνειες, είναι μερικές προτάσεις για τις πιο μοντέρνες νύφες. Οι κάπες ακόμα δίνουν πολύ στυλ, όπως και πολυεπίπεδες φούστες από βολάν ή τούλι, είναι αρκετά εντυπωσιακές και κάνουν την νύφη πιο ξεχωριστή. 

Ποια είναι τα τρία μυστικά για να διαλέξει το τέλειο νυφικό κάποια κυρία; Τρία μυστικά για το τέλειο νυφικό…χμμ… ξεκινάμε πάντα από την γραμμή που θα ταιριάζει στην κάθε γυναίκα. Η τέλεια εφαρμογή έχει να κάνει με το ιδανικό ύφασμα, και οι τελευταίες λεπτομέρειες που συμπληρώνουμε είναι στο επόμενο στάδιο, και σε όλο αυτό είναι σημαντικό η συνεργασία και η χημεία που έχει η κάθε γυναίκα με τον σχεδιαστή που επιλέγει το νυφικό. Ο σχεδιαστής είναι όπως ο γιατρός, όπου πρέπει να τον εμπιστευτείς και να υπάρχει χημεία, γιατί η δημιουργία απαιτεί συνεργασία… Μια νύφη πρέπει να φοράει αυτό που θα την κάνει να νιώσει ο εαυτός της και να είναι όμορφη αλλά και άνετη από την άλλη πλευρά. Ο σχεδιαστής που θα συνεργαστεί με την κάθε γυναίκα θα πρέπει αυτό να βρει.

Τέλος, πως βλέπετε το brand σας στα επόμενα χρόνια; Υπάρχουν μελλοντικά σχέδια; Φυσικά και υπάρχουν σχέδια για τον μέλλον. Θα ήθελα πάρα πολύ να καθιερωθώ στο εξωτερικό σε κάποια επιλεγμένα multibrand stores που μου αρέσουν αρκετά και είναι κοντά στην δική μου αισθητική, με την Haute Couture συλλογή μου.

 

Οι δημιουργίες της Anna Veneti έχουν τελειότητα, κομψότητα και  γοητεία ένας μοναδικός συνδυασμός που της δίνει μία ξεχωριστή θέση στην ελληνική μόδα!

Anna Veneti: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 451, Ηλιούπολη 163 46, 21 0968 0136

Read More

And More