Athens Xclusive Designers Week! H Πορτορικανή σχεδιάστρια Castro Rojas μιλάει στο TLIFE…

Συνεργάστηκε με τον Michael Kors, έδειξε την collection της στο New York Fashion Week και κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο. Ένας ενδιαφέρον συνδυασμός νομίζω για να κατέβεις στο Xclusive Designers Week και να δεις το show της!

Η Castro Rojas είναι μία γυναίκα πολύ λαμπερή από το Πουέρτο Ρικο που έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να συμμετέχει και να παρουσιάσει στο Xclusive Designers Week τη νέα της συλλογή. Η ίδια με πολύ χαλαρή διάθεση και φανερά αισιόδοξη για το μέλλον μίλησε στο TLIFE για τις δημιουργίες της, την πηγή έμπνευσής της, τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μόδας αλλά και τα μελλοντικά σχέδια που δεν είναι άλλα από τη διεθνή καταξίωση του οίκου μόδας Castro Rojas.

Η ίδια απαντάει με πολύ κέφι στην ερώτηση για το πως δουλεύει την κάθε συλλογή και δείχνει αμέσως πως πρόκειται για μία γυναίκα με πάθος αφού όπως λέει ο τρόπος που δουλεύει ένα ρούχο είναι ακριβώς όπως ζει και την κάθε ημέρα της.
Θέλει να είναι μοναδική και γεμάτη ζωή κι αυτό που κάνει άλλωστε τον κάθε σχεδιαστή ξεχωριστό είναι οι διαφορετικές πηγές έμπνευσης που έχει ο καθένας. Οι δικές της είναι η μουσική, οι τέχνες, ο κινηματογράφος, ένα τραγούδι… Ακόμη και μία συζήτηση μπορεί να της δώσουν έμπνευση για μία ολόκληρη συλλογή. Άλλωστε όπως μοιράζεται μαζί μας όλη της η οικογένεια είναι στις τέχνες και αυτό της δίνει τη δυνατότητα να διευρύνει τα ακούσματα και τα ερεθίσματα που έχει από το περιβάλλον της.

Η μελαχροινή σχεδιάστρια από πολύ μικρή ανακάλυψε την αγάπη της για την μόδα όταν πρωτοδούλεψε ως πωλήτρια στην εταιρία Esprit, ως υπεύθυνη καταστήματος στην Ann Taylor, στον Calvin Klein που δούλεψε στην management ομάδα και τελικά στον οίκο Michael Kors… “Εκεί έμαθα ακριβώς ποιά είμαι και πως θέλω η εταιρία Castro Rojas να είναι. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχω μάθει πολλά για εμένα -και ως επιχειρηματίας και ως δημιουργός”.

Υπάρχουν άραγε ομοιότητες μεταξύ των Ελληνίδων αλλά και των γυναικών από το Πουέρτο Ρίκο;
Η ίδια μου λέει πως βρίσκει πολλές αφού και στις δύο περιπτώσεις οι γυναίκες είναι μελαχροινές με μακριά μαλλιά και έντονες καμπύλες στο σώμα. “Μπορεί στο Πουέρτο Ρίκο ο καιρός να μην αλλάζει όπως συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά τα ρούχα που σίγουρα ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μας είναι τα μεξωτά, αέρινα υφάσματα που μπορούν να φορεθούν και στο γραφείο αλλά και σε μια πιο “χαλαρή” περίσταση. Ακριβώς όπως είναι και τα ρούχα Castro Rojas που θέλουν την γυναίκα να είναι άνετη με στοιχεία chic στο ντύσιμό της”.


Όπως άλλωστε λέει και η ίδια “η γυναίκα που φοράει Castro Rojas χωρίς να κάνει υπερβολές νιώθει δυνατή, ανεξάρτητη, καριερίστα, αισθησιακή, μοιραία μα πάνω από όλα θηλυκή. Με λίγα λόγια όπως ακριβώς αξίζει να νιώθει κάθε γυναίκα όταν κλείνει την πόρτα πίσω της. Και είτε αυτό αφορά στις γυναίκες είτε στους άντρες η εταιρία Castro Rojas δίνει την ευκαιρία μέσα από παντελόνια, μπλούζες αλλά και φορέματα αυτό να επιτευχθεί πολύ εύκολα”.

Από που εμπνέεται;
Για μένα η ιδανική γυναίκα, αυτή από την οποία εμπνέομαι κι έχω ως μούσα είναι η μητέρα μου, Judith Rojas, που μέρα με την ημέρα με εκπλήσει με τη δύναμή της να αγαπάει ανιδιοτελώς. Αλλά και ως δημιουργό θα πω την Coco Gabrielle Chanel. H ιστορία της με έχει γεμίσει με αγάπη, δύναμη και πείσμα, αφού βλέπω πολλές ομοιότητες με την δική μου πορεία που οι δυσκολίες έχουν καταφέρει μόνο να με δυναμώσουν”.


Πως νιώθει για την συμμετοχή της στο Athens Xclusive Designers Week;
Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή που εκπροσωπώ την χώρα μου σε μία άλλη χώρα και που συμμετέχω σε έναν τόσο ωραίο θεσμό. Μετά τη συμμετοχή μου στο fashion week της Νέας Υόρκης οι άνθρωποι εκεί μου το πρότειναν κι εγώ ενθουσιάστηκα αφού το να επισκέπτομαι νέους τόπους με εξιτάρει.

Τι θα δούμε;
Την συγκεκριμένη ημέρα θα παρουσιάσω τη συλλογή μου για τον ερχόμενο Χειμώνα 2012-13 με τίτλο “Presence” η οποία είναι κομμάτι της καρδιάς μου αφού δούλεψα σκληρά κι έχω καταθέσει την ψυχή μου. Στην πασαρέλα θα δείτε κομμάτια γυναικεία αλλά και αντρικά με έντονα elegance στοιχεία. Η συλλογή απευθύνεται σε γυναίκες ανεξάρτητες, δυναμικές με έντονη θηλυκότητα.


Ποιό είναι το αγαπημένο της κομμάτι;
Αυτό που ξεχωρίζω είναι η κάπα αλλά και οι τουνίκς που μπορούν να φορεθούν κάθε μέρα, όλη ημέρα. Φυσικά το απόλυτο είναι ένα μακρύ φόρεμα που, θα μοιραστώ μαζί σας, πως το οραματίζομαι φορεμένο από την Angelina Jolie ή την Charlize Theron στο κόκκινο χαλί των Oscars.

Tι συμβουλεύει τις γυναίκες με έντονες καμπύλες να προσέχουν στο ντύσιμό τους;
Βασικά να αποδεχθούν την εικόνα τους και να μην επιλέγουν ρούχα που καλύπτουν όλο τους το σώμα. Ας επιλέξουν το δυνατό τους σημείο κι ας το αναδείξουν σωστά. Αυτό το tip πάντα κολακεύει.


Αν πρέπει να επιλέξει ένα trend από τη νέα σεζόν ποιό είναι αυτό;
Αγαπώ το βαθύ κοραλί χρώμα και το επιλέγω σε όλα μου τα ρούχα, τα αξεσουάρ ακόμη και το μανικιούρ. Στην shooping list μου για τη σεζόν αυτή είναι περιττό να πω πως συναντάει κανείς τουνίκ που κυριαρχούν στην Castro Rojas συλλογή σε έντονα χρώματα αλλά και διαφάνειες. Ψηλόμεσες λευκές παντελόνες, κοσμήματα έντονα αλλά και καπέλα που θα σε κάνουν να έχεις ένα πολύ cool αποτέλεσμα.


Αυτοί που θέλουν να βρουν τις δημιουργίες Castro Rojas μπορούν πολύ εύκολα μέσα από τα παρακάτω link: http://castro-rojas.com/
http://www.facebook.com/officialcastrorojas
https://twitter.com/thecastrorojas

Ποιά είναι τα σχέδια της για το μέλλον;
Nα μεταμορφωθεί η εταιρία Castro Rojas ως η νούμερο ένα στον κόσμο. Να την επιλέγουν οι επώνυμες, να ανοίξουμε πολλές bouitique αλλά και outlets στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Read More

And More