Athens Xclusive Designers Week!Ημέρα πρώτη: Τι έδειξαν οι σχεδιαστές;

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε και θα μπορούσα να πω με μία λέξη επιτυχώς αφού οι σχεδιαστές αλλά και οι οικοδεσπότες για ακόμη μία φορά στάθηκαν αντάξιοι των υψηλών προσδοκιών όλων μας. Μπορεί η πρώτη ατυχής συγκυρία με την αναβολή του show της Rojas Castro να μας υπενθύμισε ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος, αλλά μέχρι εκεί. Η παραγωγή άψογα στημένη για ακόμη μία φορά με τις κοπέλες στην είσοδο να σε υποδέχονται με χαμόγελα.

Ημέρα γιορτής λοιπόν για τους ανθρώπους της μόδας αφού η Designers Xclusive καταφέρνει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να προωθήσει τα ρούχα και τα αξεσουάρ της επόμενης σεζόν. Με τον χρόνο -μέχρι να ξεκινήσουν τα shows- να περνάει απόλυτα ευχάριστα με την συλλογή του Holy Mustache να σε μαγνητίζει. Στον ίδιο χώρο έβλεπες και τις φωτογραφίες σπουδαίων Ελλήνων φωτογράφων που συγκέντρωσαν τα έργα τους για φιλανθρωπικό σκοπό.

Πάμε να δούμε τι προτείνουν οι Έλληνες σχεδιαστές για την μόδα του χειμώνα και τι καλύτερο ως έναρξη για τη μόδα του Χειμώνα 2012 -13 με την συλλογή της Thes Tziveli. H διεθνής σχεδιάστρια για ακόμη μία φορά απέδειξε πως δεν είναι τυχαία αναγνωρσιμένη στο εξωτερικό αφού η σωστή δουλειά με προσοχή στην λεπτομέρεια ήταν εμφανής.


Το show χωρίστηκε σε δύο μέρη -άλλωστε δύο είναι και οι συλλογές που παρουσίασε- με την Thes Thes να κόβει την κορδέλα της 11ης Xclusive Designers εβδομάδα.


Γόυνινα παλτό, γιλέκα, σακάκια και τζάκετς που σε κάνουν να θέλεις να τα “αρπάξεις” από την πασαρέλα και να τα φορέσεις αμέσως. Η σχεδιάστρια παρουσίασε πολύ όμορφα κομμάτια της συλλογής της σε γήινες αποχρώσεις με το λευκό να κυριαρχεί και να προδίδει αυθόρμητα την ζεστασιά του.


Το δεύτερο μέρος είχε φορέματα με έντονο “αέρα” και την απόχρωση του λαδί να κυριαρχεί στη συλλογή. Δυνατό χειροκρότημα απέσπασε όταν χαιρέτησε τον κόσμο παρέα με τον επιτυχημένο σχεδιαστή των Celebrity Skin, Δημήτρη Στρέπκο.

Ακριβώς μετά και με ένα διάλειμμα λίγων λεπτών ώστε να ανανεωθεί η αίθουσα παρουσίασαν οι μπορώ να πω πολύ ταλαντούχες Asel & Eleonora. Χωρίς λοιπόν να γνωρίζω και πολλά για τις δύο σχεδιάστριες με ξάφνιασε πολύ ευχάριστα η παρουσίαση με τα ρούχα -το καθένα ξεχωριστά- να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προσοχή σου αλλά και τα έξυπνα γεωμετρικά σχέδια να δίνουν έντονο χαρακτήρα στην γυναίκα του χειμώνα 2013.


Μάλλινα σακάκια, ταγιέρ και πανοφώρια που μοιάζουν με εσάρπες κάνουν την εικόνα της σύγχρονης Ελληνίδας να έχει άποψη, στιλ και να κάνει εμφανή τον δυναμισμό που έχει μέσα της.


Παλτό που σε κάνουν να πιστεύεις πως είναι φτιαγμένα από τσόχα και χρυσά κουμπιά ως λεπτομέρεια να στολίζουν ακόμη και την πλάτη.

Οι δύο κυρίες θα τολμήσω να πω παρουσίασαν κάτι σικάτο και απαραίτητο για την γκαρνταρόμπα της καθε μίας από εμάς.

Τρίτος σε σειρά παρουσίασε ο Miltos με το μεγαλύτερο σε διάρκεια show από όλους τους σχεδιαστές. Η αίθουσα κατάμεστη. Ξεκίνησε με ένα ζευγάρι στο κρεβάτι που είχε τοποθετηθεί ειδικά για την περίσταση στο catwalk.

Τα φώτα άναψαν και η όμορφη κοπέλα σηκώνεται, ντύνεται, ανοίγει την κομψή λουστρίν τσάντα με το κοντό χερούλι και του πετάει λεφτά.


Όπως ήταν αναμενόμενο οι παραβρισκόμενοι δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν σε όλη τη διάρκεια. Τα μοντέλα με το που έβγαιναν στη σκηνή φλέρταραν με τον νεαρό και του πετούσαν ψεύτικα χαρτονομίσματα.


Ταγιέρ από ταφτά, πουκάμισα με διαφάνειες και φούστες pencil ήταν ο βασικός πυρήνας της συλλογής και όλο αυτό φυσικά διατυπωμένο μέσα από ένα έντονο 60s πλάνο.


Για την ιστορία του σόου η τελευταία κοπέλα που βγαίνει στην σκηνή σκοτώνει τον καρδιοκατακτητή ενώ στο φινάλε η καθεμία του πετούσε κι από ένα λουλούδι.

Η ώρα φτάνει και το σόου του Στέλιου Κουδουνάρη αρχίζει. Η μουσική πολύ σωστά επιλεγμένη δημιουργεί αμέσως την ατμόσφαιρα ενός μεγάλου fashion show και τα μοντέλα ανεβαίνουν στο catwalk.


Τα ρούχα αυτόματα σου αρέσουν πολύ αφού είναι μοντέρνα, επίκαιρα, ανταποκρίνονται στη σύγχρονη γυναίκα που κυκλοφορεί εκεί έξω και θέλει να είναι θηλυκά σέξι και να ντύνεται με ρούχα που να έχουν άποψη.


Χρώματα γήινα κι αρκετά σκούρα με τα κρόσσια να είναι η βασική λεπτομέρεια της συλλογής και τα παπούτσια με τρουκς να σε κάνουν να θέλεις να τα δοκιμάσεις κι εσύ.

Την αυλαία της πρώτης ημέρας έριξε ο πολύ ευγενικός Stephan Carras με την πολύ όμορφη (δεν μπορώ να συγκρατήσω το πόσο πιο ωραία είναι από κοντά) Υβόννη Μπόσνιακ να ανοίγει το show.

Τα φώτα σβήνουν κι όταν ανάβουν η Υβόννη βρίσκεται στο κέντρο της πασαρέλας με ένα στράπλες καρό φόρεμα.


Η παρουσίαση συνεχίζεται με το κόκκινο καρό να είναι η πρόταση του σχεδιαστή για τον ερχόμενο χειμώνα μέσα από ταγιέρ, ψηλόμεσα παντελόνια και σακάκια. Παλτό μαύρα μακριά σε ανοιχτή γραμμή με χρυσά κουμπιά ως λεπτομέρεια.


Φαίνεται άλλωστε πως το χρώμα που αγαπάει ο σχεδιαστής είναι το χρυσό αφού δεν έλειψε από τις μακριές τουαλέτες αλλά και τα παντελόνια με κεντημένη χοντρή χρυσή κλωστή.


Η πρώτη ημέρα μπορεί να ολοκληρώθηκε αλλά απομένουν άλλες δύο με την αυριανή να βγάζει το επόμενο ταλέντο της μόδας και την Δευτέρα να υπόσχεται πολλές εκπλήξεις μέσα από τα σόου των Notis Panagiotou, Ourania Kay, Celebrity Skin, Ratt by Rita Attalla.

Το TLIFE θα είναι εκεί φυσικά και θα σε ενημερώνει!

Read More

And More