Aυτά είναι τα πιο διάσημα μοντέλα όλων των εποχών! Ρίξε μια ματιά, αν θέλεις να ξεχαστείς λίγο…

Το να είσαι μοντέλο και μάλιστα top model δεν είναι κάτι εύκολο και σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με την εξωτερική εμφάνιση ή το πόσο καλά περπατάς στο runway. Αυτό που κάνει ένα μοντέλο σπουδαίο είναι η ικανότητά του να απεικονίζει το όραμα ενός φωτογράφου, η προσωπικότητά του και βεβαίως η δυνατότητά του να αντιλαμβάνεται τις αλλαγές στην εποχή και του ύφος που απαιτεί η κάθε σεζόν.

Κάποτε η Λίντα Εβανγκελίστα είχε πει “δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα”. Ήταν η εποχή των 90s και για πρώτη φορά στην showbiz τα μοντέλα είχαν την κορυφή σε δόξα και αναγνωρισιμότητα -πιο πάνω από τραγουδιστές και ηθοποιούς.

Τα πιο διάσημα μοντέλα όλων των εποχών έχουν ένα κοινό πράγμα, δεν είναι απλά απίστευτα ταλαντούχα, αλλά είναι και σκληρά εργαζόμενα κορίτσια. Σήμερα θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στα πιο διάσημα μοντέλα όλων των εποχών που έκαναν μία ξεχωριστή καριέρα αλλά κυρίως έμειναν στην ιστορία, όχι μόνο για την ομορφιά τους, αλλά και για τη διαχρονική τους δυναμική!

Τwiggy

Μια από τις πρώτες γυναίκες που λάνσαρε το ανδρόγυνο πρότυπο. Τεράστια μάτια, βλεφαρίδες σαν ιστός αράχνης και ένα αδύνατο, πολύ αδύνατο σώμα, σαν κλαράκι. Την ανακάλυψαν στα 16 της όταν τόλμησε να κόψει κοντά τα μαλλιά της. Beatles και Κάρναμπι στριτ. Τα υπόλοιπα γνωστά. Η Twiggy άφησε τη δική της εποχή και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την βιομηχανία του modelling αλλά και το γυναικείο πρότυπο της δεκαετίας του ’60.

 

Lauren Hutton

Στις πρώτες μέρες της καριέρας της προσπαθούσε να καλύψει το χαρακτηριστικό της κενό ανάμεσα στα δόντια, κάτι που την καθιέρωσε τελικά! Η Lauren Hutton είχε πει ότι προσπάθησε να κρύψει το χάσμα στα δόντια της με κερί. Χρόνια αργότερα, υπέγραψε με την Revlon ένα από τα πρώτα τεράστια beauty συμβόλαια, ενώ έχει εμφανιστεί 41 φορές στο εξώφυλλο της Vogue.

 

Iman

Η σομαλικής ομορφιά της Iman (Zara Mohamed Abdulmajid) την έκανε να ξεχωρίσει αμέσως στο στερέωμα της μόδας! Ήταν μια από τις πρώτες μαύρες γυναίκες που κυριάρχησαν στη βιομηχανία της μόδας στη δεκαετία του ’70. Έγινε η μούσα του Gianni Versace και περιγράφηκε από τον Yves Saint Laurent ως “ονειρεμένο κορίτσι” του. Έβαλε τα μαύρα μοντέλα στην πρώτη γραμμή, ουσιαστικά ήταν η πρώτη που έσπασε το “εμπόδιο” του χρώματος και κυριάρχησε στις πασαρέλες το ’70, ενώ έγινε η μεγάλη αγάπη του David Bowie!

 

Jerry Hall

Η γυναίκα που έκανε τους super star τραγουδιστές των 80s να μαλώνουν για αυτή. Από το κορίτσι του Bryan Ferry έγινε η σύντροφος του Μick Jagger ενώ πρωταγωνίστησε τις πρώτες μεγάλες καμπάνιες με πρωτότυπα concept!Μακριά, ξανθά μαλλιά και σαρκώδη χείλη, η Ηall ήταν η γυναίκα πρότυπο για την έντονη δεκαετία των 80s.

 

Cindy Crawford

Γνωστή για την ελιά πάνω από τα χείλη της, η Cindy έφυγε από το πανεπιστήμιο για να ακολουθήσει μια καριέρα στο modeling. Αφού έγινε ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και συνέχισε μαζί με τα top models στα 90s,  ήταν από τις πρώτες που επέκτεινε την καριέρα της  σε επιχειρήσεις και ξεκίνησε μία αυτοκρατορία με την υπογραφή της που περιελάμβανε  βίντεο γυμναστικής, τηλεοπτικές διαφημίσεις και σειρές ρούχων!

 

Elle Macpherson 

Ξεκίνησε την καριέρα της για να πληρώσει τα δίδακτρα της νομικής. Το μοντέλο Elle McPherson θα είχε μια απροσδόκητα ανοδική πορεία και θα γινόταν σύντομα ένα από τα μεγαλυτερα μοντέλα όλων των εποχών!  Η Elle περπάτησε στην πασαρέλα για τους Louis Vuitton, Valentino, Dior, John Galliano και Ralph Lauren, αλλά θα την θυμόμαστε πάντα για το υπέροχο κορμί της -ο λόγος που το παρατσούκλι της είναι: ”The body”.

 

Linda Evangelista

Πραγματιός χαμαιλέων και κυρίως η πρώτη που εκτόξευσε τους μισθούς των μοντέλων στα ύψη. Όλα άλλαξαν όταν έκοψε τα μαλλιά της κοντά και από τότε μπήκε στο πάνθεον με τις τα πιο ισχυρά μοντέλα όλων των εποχών. Με ιδιαίτερη μύτη και μάτια, έμεινε στην ιστορία με την φράση της “δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι το πρωί παρά μόνο για 10.000 δολάρια την ημέρα”.

 

Naomi Campbell

H γαζέλα της πασαρέλας, η Naomi Campbell ανακηρύχθηκε ως ένας από τα έξι υπερμοντέλα της δεκαετίας του ’90  που άλλαξαν την βιομηχανία της μόδας! Εξώφυλλα, video clip, ατελείωτες πασαρέλες… Έκανε μία καριέρα εκατομμυρίων και δημιούργησε ένα μυστήριο γύρω από τον απρόβλεπτο χαρακτήρα της.

 

Claudia Schiffer

Με πάνω από χίλιες εμφανίσεις σε περιοδικά μόδας, editorial και εξώφυλλα, η Claudia Schiffer έκανε μια τεράστια καριέρα τη δεκαετία του ’90. Η γερμανική ομορφιά έγινε πρότυπο για πολλούς μεγάλους οίκους  όπως Dolce & Gabanna, Chloé, Balmain και Fendi. Ενώ επιλέχθηκε από τον Karl Lagerfeld για να γίνει το νέο πρόσωπο της Chanel το 1995.

 

 Heidi Klum

Η Heidi Klum δεν είναι μόνο ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα όλων των εποχών, αλλά και μια αξιοθαύμαστη επιχειρηματίας. Μετά την αποχώρησή της από τον χώρο της μόδας, η Heidi έγινε οικοδεσπότης και παραγωγός του Runway Runway!

 

Kate Moss

Η Kate Moss άλλαξε τα πάντα στο modeling στις αρχές της δεκαετίας του 90 με τρόπο που κανείς δεν περίμενε. Μία κατηγορία από μόνη της! Με διαφορετικό τύπο σώματος, η Kate αμφισβήτησε την καθιερωμένη αισθητική και έφερε μία νέα εποχή στις φωτογραφίσεις που κυριάρχησαν: σώματα χωρίς καμπύλες και boyish αναλογίες!

 

Gisele Bundchen

Ο Gisele Bundchen επανέφερε το καλογυμνασμένο σώμα μετά την καμπή της δεκαετίας του 90 και την Kate Moss. Από τη μέρα που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα, είναι από τα υψηλότερα αμειβόμενα μοντέλα στον κόσμο. Παράλληλα, έχει γίνει μητέρα και από τις μεγαλύτερες πρέσβειρες του healthy way of life!

 

Read More

And More