Αυτές είναι οι πιο στιλάτες ταινίες που πρέπει να έχεις δει αν θες να λέγεσαι fashionista!

Οι ταινίες μας μένουν στο μυαλό για τους πρωταγωνιστές, την πλοκή και για τα στοιχεία που τους δίνουν ατμόσφαιρα, όπως είναι η φωτογραφία, η  μουσική και βεβαίως τα κουστούμια.

Όταν αποφάσισα να γράψω αυτό το θέμα, δεν ήξερα από που να ξεκινήσω, αφού οι ταινίες με iconic κουστούμια είναι πάρα πολλές και ξεκινούν από πολύ παλιά.

Αποφάσισα λοιπόν να ρωτήσω φίλες και συναδέλφους, για να πάρω μία εικόνα. Με αφετηρία τις επιλογές τους και μετά από μία μικρή έρευνα στο internet, κατέληξα σε μία λίστα με τις πιο στιλάτες ταινίες των τελευταίων χρόνων. Οι απαντήσεις που είχα από τις συναδέφλους μου θα έλεγα ότι συμφωνούσαν με την έρευνά μου και έτσι δημιουργήθηκε μία κοινή λίστα, την οποία σου έχω ετοιμάσει.

Αν θες να λέγεσαι fashionista, οφείλεις να έχεις δει αυτές τις ταινίες. Δες το σαν ένα μάθημα styling. Ευκαιρία τώρα το καλοκαίρι να επιλέξεις κάποιες και να οργανώσεις moovie night για σένα και τς φίλες σου.

 

Βreakfast at Tiffany’s

Η σκηνή που η Audrey Hepburn βρίσκεται μπροστά από το κοσμηματοπωλείο φορώντας το μαύρο φόρεμα της, τις πέρλες τα γάντια και τα μεγάλα κοκάλινα γυαλιά, ενώ τρώει το κρουασάν της, είναι αξέχαστη. Όταν σκέφτεσαι μαύρο φόρεμα, έρχεται αυτή η εικόνα έρχεται στο μυαλό σου και το υπέροχο ρούχο που σχεδίασε ο Givenchy για την πρωταγωνίστρια.

Αnnie Hall

Η Diane Keaton περιφέρεται στην Νέα Υόρκη και συνομιλεί με τον διανοούμενο Woody Allen, φορώντας τα πιο stylish ανδρόγυνα σύνολα που έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη. Νομίζεις ότι άνοιξε μία ανδρική ντουλάπα, πήρε κάποια items και έκανε τα πιο stylish looks. Mαθήματα styling και σίγουρα all time classic εμφανίσεις. Κρατάω για μένα το look με το μπεζ παντελόνι το γιλέκο και την γραβάτα!

Αtonement

Δεκαετία του 30 στην Αγγλία και η Keira Knightley με το πιο θρυλικό πράσινο φόρεμα όλων των εποχών. Όσες φορές και να την δεις, πάντα θα θυμάσαι την σκηνή που η πρωταγωνίστρια γυρίζει την πλάτη και βλέπουμε αυτό το τέλειο open back σχέδιο από το ρούχο της. Σπουδή στο στυλ του μεσοπολέμου και σίγουρα μία ταινία που πρέπει να μπει στην λίστα σου.

Pretty Woman

Τι να πρωτοθυμηθώ, τις over the knee μπότες, το κόκκινο φόρεμα όταν πάει στην όπερα, το σύνολο με την βερμούδα και το σακάκι στην πισίνα, το πουά φόρεμα στο polo ή την εμφάνιση της όταν περιμένει τον Gere για το πρώτο ραντεβού με το μαύρο mini dress στο bar. Αρχές της δεκαετίας του ’90 και όλες οι εμφανίσεις της Julia Roberts θα μπορούσαν να είναι editorial ακόμη και σήμερα.

The Royal Tenenbaums

Η Gwyneth Paltrow φοράει ένα γούνινο παλτό με ροζ γάντια και black loafers, κρατάει μία Βirkin bag και έχει το τέλειο καρέ στα μαλλιά της. Μία ταινία που απογειώνει το art direction, χαρακτηριστικό των ταινιών του Wes Anderson και μία πρωταγωνίστρια που θα μας μείνει στο μυαλό για το μοναδικό της effortless style και ας μην χαμογέλασε ούτε μία φορά στην ταινία.

The devil wears Prada

Εντάξει, η στιγμή που η Anne Hathaway “μεταμορφώνεται” και μπαίνει στο γραφείο με το νέο της look είναι απίστευτη. Φορέματα, παλτό, παπούτσια, καπέλα και αξεσουάρ από τα μεγαλύτερα fashion brands, με την Meryl Streep και την Ηathaway να δίνουν μαθήματα για stylish office look.

Sex and the city

Αγαπήσαμε την σειρά και βεβαίως όλες τις εμφανίσεις της Carrie, όμως η σκηνή που ξανασυναντά τον Αidan στο Αbu Dabhi,  φορώντας Dior μπλουζάκι και purlpe maxi φούστα είναι μοναδική! Φοβερό styling σε όλη την ταινία με δόσεις υπερβολής, αλλά σίγουρα με εμφανίσεις που αξίζει να έχεις δει.

A Bigger Splash

H Twilda Swinton θα μπορούσε να είναι η summer style guru, με όλα τα look που φοράει στην ταινία και τα έχει σχεδιάσει ο Raf Simmons. Δες αυτή την ταινία για το απόλυτο καλοκαιρινό στυλ. Φορέματα, ολόσωμες φόρμες, φούστες με ζώνες και αξεσουάρ για την θάλασσα διαλεγμένα ένα-ένα .

Read More

And More