Αzzedine Alaia: Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η “μυστική” συλλογή του σχεδιαστή!

Ο Azzedine Alaïa ήταν ένα μοναδικός σχεδιαστής με καριέρα και έργο που έχει μείνει στην ιστορία της Μόδας. Ξεκίνησε να δουλεύει το 1956, είχε ένα μικρό ατελιέ όπου έντυνε διάσημες όπως την Greta Garbo ενώ στην συνέχεια λάνσαρε την δική του ετοίμων ενδυμάτων την δεκαετία του ’80. Ανήκει στους σχεδιαστές που προώθησε τα μοντέλα της δεκαετίας του ’90: Cindy Crawford και Νaomi Campbell σε super stars ενώ καθιέρωσε το bodice σχέδιο σε φορέματα και top.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fondation Azzedine Alaïa (@fondationazzedinealaia)

Αυτό όμως που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι ο Αlaia ήταν και ένα μεγάλος συλλέκτης.

Ξεκίνησε να συλλέγει κομμάτια υψηλής ραπτικής το  1968, όταν είχε την ευκαιρία να αποκτήσει εξαιρετικά σχέδια από τον Cristóbal Balenciaga. Σταδιακά κατάφερε και  συγκέντρωσε 20.000 items από τις βασικές περιόδους στην ιστορία της Μόδας αλλά και σχέδια σύγχρονων σχεδιαστών όπως ο Jean Paul Gaultier και οι Comme de Garcons.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fondation Azzedine Alaïa (@fondationazzedinealaia)

Το αρχείο υψηλής ραπτικής του 19ου και 20ού αιώνα του Alaïa είναι το τρίτο μεγαλύτερο στη Γαλλία, μετά το Palais Galliera και το Musée des Arts Décoratifs“, σύμφωνα με τον παραγωγικό επιμελητή μόδας και διευθυντή του Fondation Azzedine Alaïa, Olivier Saillard.

Η μυστική αυτή  συλλογή, κληροδοτήθηκε στο ίδρυμα που δημιούργησε ο Alaïa για να διατηρήσει την κληρονομιά του. Δύο μεγάλες  εκθέσεις μόδας στο Παρίσι – στο Palais Galliera και στο Fondation Azzedine Alaïa – προσφέρουν τώρα μοναδικές ματιές στην εκτεταμένη συλλογή που αν είσαι fashionista αξίζει να την δεις!

Read More

And More