Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού επιφύλασσε μία από τις πιο πολυαναμενόμενες στιγμές της σεζόν: το ντεμπούτο του Pierpaolo Piccioli ως νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Balenciaga.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετά από μια μακρά και λαμπρή πορεία στον Valentino, ο Piccioli φέρνει έναν φρέσκο, ποιητικό αέρα στον εμβληματικό οίκο, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση του με τη θηλυκότητα, την αρχιτεκτονική και την απλότητα. Η πρώτη του επίδειξη στο Παρίσι ήταν δυναμική αλλά και βαθιά συναισθηματική — μια υπόσχεση για μια νέα δημιουργική εποχή που μόλις ξεκινά.
Αυτή η υπόσχεση παίρνει τώρα σάρκα και οστά μέσα από την πρώτη καμπάνια του για τον οίκο, η οποία αποτυπώνει το όραμά του με ευαισθησία, κομψότητα και αυθεντικότητα.
Υπό τον καλλιτεχνικό φακό του David Sims, τα μοντέλα Mona Tougaard και Sandra Murray πρωταγωνιστούν σε μια σειρά φωτογραφιών τραβηγμένων στο Hôtel de Maisons–Pozzo di Borgo στο Παρίσι. Το αποτέλεσμα είναι ένας ύμνος στην απλότητα, τη φυσικότητα και τη διαχρονική δύναμη της γυναικείας παρουσίας.

Οι δημιουργίες του Piccioli για τη Balenciaga κινούνται ανάμεσα στο ρευστό και το δομημένο, το προσωπικό και το επιβλητικό. Μέσα από αυτή τη λεπτή ισορροπία, ο σχεδιαστής επιχειρεί να επανερμηνεύσει τους κώδικες του οίκου, προσφέροντας μια νέα εκδοχή της θηλυκότητας — σύγχρονη, ευαίσθητη αλλά και γεμάτη αυτοπεποίθηση.
Φυσικά, δεν λείπουν και οι διαχρονικές αναφορές στο παρελθόν του οίκου: δύο εμβληματικές τσάντες, η Rodeo και η Le City, επανέρχονται ανανεωμένες. Η Rodeo αποπνέει αστική ανεμελιά και ατομικότητα, ενώ η Le City διατηρεί την αίγλη της χειροποίητης τελειότητας και του δυναμισμού. Μαζί, λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στην ιστορία του οίκου και το νέο όραμα του Piccioli.
Με αυτή την καμπάνια, η Balenciaga δεν παρουσιάζει απλώς μια νέα συλλογή — αλλά ένα νέο κεφάλαιο. Ένα κεφάλαιο όπου η παράδοση και η καινοτομία συνυπάρχουν, και όπου η μόδα επιστρέφει στη βαθύτερη ουσία της: την έκφραση συναισθήματος, μορφής και ταυτότητας.
Φωτογραφίες @balenciaga
Kεντρική φωτογραφία Getty
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
