Black Friday: 3 συμβουλές για να ψωνίσεις σωστά σήμερα!

Δεν θέλω να σταθώ εμπόδιο στον ενθουσιασμό σου για την σημερινή μέρα και την αυριανή αφού, θα είναι Βlack weekend για τα μαγαζιά, αλλά οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

Επειδή είμαστε γυναίκες κι έχουμε μια τάση να ξεφεύγουμε στο θέμα “αγορές”, θέλω να δώσεις βάση σε μερικά συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν ψωνίζουμε στις εκπτώσεις (αλλά και γενικά) που μπορούν να μας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού ή να αποκτήσουμε κάτι που στην τελική δεν χρειαζόμαστε. Δες θα σε κουράσω αλλά θα σου δώσω 3 συμβουλές  ώστε να τα αποφύγεις σήμερα και αύριο και να βγεις μόνο κερδισμένη!

1.Μην επενδύεις χωρίς να κάνεις έρευνα
Μπορεί να έχεις δει κάτι που σου αρέσει, αλλά πριν το αποκτήσεις τσέκαρε αν μπορείς να το βρεις σε καλύτερη τιμή σε κάποιο άλλο κατάστημα. Αυτό ισχύει κυρίως για τα πιο basic items, όπως ένα καμηλό παλτό, μια καμπαρντίνα, ένα ζιβάγκο κ.λ.π. Τα statement pieces δύσκολα τα βρίσκεις σε άλλα μαγαζιά, μιας και υπάρχει αυτό το κατιτίς που τα κάνει ξεχωριστά!

2. Μην αγοράζεις λάθος νούμερα γιατί είναι σε προσφορά
Σε όλες μας έχει συμβεί! Βλέπουμε ένα παντελόνι ή ένα φόρεμα που είναι 3 νούμερα μεγαλύτερα από το δικό μας και το αγοράζουμε μόνο και μόνο γιατί έχει μεγάλη έκπτωση. Το σκεπτικό μας εκείνη τη στιγμή είναι ότι θα το πάμε για μεταποίηση ή θα το “σώσουμε” με κάποια ζώνη. Το αποτέλεσμα στο πρώτο σκεπτικό είναι ότι δίνεις αρκετά λεφτά στη μοδίστρα για κάτι που θα μπορούσες να μην είχες πάρει. Το αποτέλεσμα στο δεύτερο σκεπτικό είναι να φοράς ζώνη και το ρούχο να “σακουλιάζει” και να μην δείχνει σωστό πάνω σου

3. Να έχεις τον έλεγχο
Έχεις αποφασίσει τι θέλεις να αποκτήσεις, αλλά όταν μπαίνεις στα μαγαζιά όλα λάμπουν γύρω σου. Από εκεί που είχες σκοπό να πάρεις μαζί δύο βασικά πράγματα, ξαφνικά φεύγεις από το μαγαζί με δύο γεμάτες σακούλες που κατά πάσα πιθανότητα έχουν “αχρείαστα” ρούχα και αξεσουάρ. Για να προστατέψεις το πορτοφόλι σου και την ντουλάπα σου από την “υπερχείλιση”, φτιάξε μια λίστα που θα περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεσαι και μην ξεφύγεις από όσα γράφει.

Read More

And More