Breaking news! Ο οίκος Céline “άλλαξε” όνομα

Πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε ότι ο Hedi Slimane θα γίνει ο νέος creative director του οίκου Céline, παίρνοντας τη θέση της Phoebe Philo. Αυτή η νέα αναδιαμόρφωση ήταν δεδομένο ότι θα έφερνε πολλές αλλαγές στον οίκο και ήδη έγινε το πρώτο βήμα.

Ακολουθώντας το δρόμο της Taylor Swift και της Blake Lively, ο οίκος Céline διέγραψε όλα τα παλιά posts που είχε κάνει στο instagram. Τώρα που ο Slimane έχει αναλάβει τη θέση του διευθυντή αποφάσισε να αλλάξει ελαφρώς το όνομα και να το παρουσιάσει μέσω των νέων posts στο λογαριασμό. Για την ακρίβεια, η αλλαγή στο όνομα δεν θα είναι τεράστια. Αυτό που θα αλλάξει είναι το γαλλικό γράμμα “é” που αντικαταστάθηκε από το κλασικό “e” για να γίνει πιο εύκολη η προφορά του ονόματος παγκοσμίως. Εν ολίγοις, αφαίρεσε τον τόνο και τη λέξη “Paris” και μίκρυνε τα διαστήματα ανάμεσα στα γράμματα.

View this post on Instagram

THE NEW LOGO HAS BEEN DIRECTLY INSPIRED BY THE ORIGINAL, HISTORICAL, VERSION THAT EXISTED IN THE 1960’S.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ THE MODERNIST TYPOGRAPHY USED DATES FROM THE 1930’S. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ THE ACCENT ON THE “E” HAS BEEN REMOVED TO ENABLE A SIMPLIFIED AND MORE BALANCED PROPORTION, EVOKING THE CELINE COLLECTIONS OF THE 1960’S WHERE THE ACCENT WASN’T USED OFTEN. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ THE SPACING BETWEEN THE LETTERS HAS BEEN BALANCED OUT AND THE LETTERS HAVE BEEN BROUGHT CLOSER TOGETHER. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ THE 1960’S VERSION OF THE LOGO INCLUDING THE WORD “PARIS”, WILL BE REINSTATED WITHIN THE CLOTHING AND ON PACKAGING, HOWEVER “PARIS" WILL NOT APPEAR BENEATH THE LOGO ON CAMPAIGNS. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #CELINEBYHEDISLIMANE

A post shared by CELINE (@celine) on

Φαίνεται πως ο Hedi έχει σκοπό να αποτυπώσει μια απλούστερη και πιο καθαρή μορφή στον κάθε οίκο. Εξάλλου όλοι θυμόμαστε ότι όταν ήταν διευθυντής του Yves Saint Laurent άλλαξε το όνομα του γαλλικού οίκου σε Saint Laurent. Όταν ο σχεδιαστής αποχώρισε από τον οίκο, ο Saint Laurent αφαίρεσε από το λογαριασμό του στο instagram κάθε πληροφορία και ανάρτηση που αφορούσε τον ίδιο. Έπειτα, ο Hedi έκανε ακριβώς το ίδιο με το λογαριασμό στο instagram του οίκου Celine, διαγράφοντας παλιές αναρτήσεις που αφορούσαν τη Phoebe Philo και όλο το team.

Όπως ανέφερε ο οίκος μέσω instagram, η έμφαση στο “e” έχει αφαιρεθεί για να γίνει πιο απλό το όνομα.

Read More

And More