To McQueen νυφικό, τα περίτεχνα καπέλα και η Victoria Beckham…

Ο γάμος της δεκαετίας είναι γεγονός! Ακόμα και ο ήλιος καταδέχτηκε να παραμερίσει τα σύννεφα και να τιμήσει το δούκα William και τη δούκισσα Catherine. Ένας πετυχημένος γάμος σημαίνει να ερωτεύεσαι πολλές φορές, πάντα με το ίδιο πρόσωπο. To βλέμμα του William απεδείκνυε κάθε δευτερόλεπτο ότι αυτός θα είναι ένας πετυχημένος γάμος!

Οι φήμες που ήθελαν να φοράει νυφικό από τη σχεδιάστρια Sarah Burton του οίκου Alexander McQueen επιβεβαιώθηκαν! Φυσικά ο σχεδιασμός διέπεται από τους κανόνες του πρωτοκόλου, το οποίο θέλουν το νυφικό να έχει καλυμμένα χέρια, μεγάλη ουρά, βέλο και φυσικά να μην έχει αποκαλυπτικό μπούστο! Η ίδια η δούκισσα Catherine επιμελήθηκε το σχεδιασμό δημιουργώντας ένα φόρεμα που την κολακεύει και καθρεφτίζει την προσωπικότητά της!

Έντονες είναι οι ομοιότητες που παρουσιάζει με το νυφικό της Grace Kelly στα μανίκι, το πέπλο και την ουρά! Είναι κατασκευασμένο από μετάξι και δαντέλα ενώ η ουρά έχει μήκος 2,70 μέτρα! Το μπουκέτο που κράτησε είναι σχεδιασμένο από την Shane Connolly ενώ τα λουλούδια είναι επιλεγμένα σύμφωνα με το συμβολισμό τους: μύρτιλα για αγάπη, λίλιουμ για ευτυχία, υάκινθος για σταθερότητα, κισσός για στοργή και τέλος ένα μικρό λουλούδι που ονομάζεται “Γλυκός William” και συμβολίζει την ανδραγαθία!

Όλα όσα χρησιμοποιήθηκαν στο γάμο προέρχονται από την Μεγάλη Βρετανία εκτός από την Τιάρα που έχει γαλλική προέλευση και είναι κατασκευασμένη στο Παρίσι από τον οίκο Cartier! Ανήκει στη βασίλισσα Ελισάβετ και της το “δάνεισε” αποδεικνύοντας την αγάπη και την εκτίμησή της.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η αδερφή της δούκισσας Catherine, η 27χρονη Philippa Charlotte “Pippa” Middleton η οποία ήταν και maid of honour, ήτοι κουμπάρα! Φόρεσε και εκείνη Alexander McQueen, ένα λευκό φόρεμα που σχεδίασε ειδικά για εκείνη η Sarah Burton και το οποίο μας θυμίζει έντονα ένα κομμάτι από την πρώτη συλλογή της Sarah για τον οίκο του 2009. Οι δύο αδερφές ήταν εξαιρετικά αδυνατισμένες για το γάμο και φυσικά πολύ στιλάτες! Φήμες λένε ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα τους φέρει η πλέον “κολλητή” φίλη, Victoria Beckham η οποία εκτός από τις γνώσεις μόδας τους πρόσφερε και το διαιτολόγιό της!

Η μονοχρωμία και το μίντι κυριάρχησε στις εμφανίσεις του γάμου! Η πριγκίπισσα Letizia από την Ισπανία επέλεξε ροζ φόρεμα με ασορτί τσάντα, καπέλο, εσάρπα και γόβες! Η κοσμική Tara Palmer Tomkinson ήταν η πλέον “out of the blue” καλεσμένη! Η πιο κομψή ήταν φυσικά η πριγκήπισσα Victoria με ροδακινί σύνολο ενώ την πεντάδα κλείνουν η Victoria Beckham και η Pippa.

Οι ιπποδρομίες του Άσκοτ κερδίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη τον γάμο σε μεγαλοπρέπεια καπέλου! Εντούτοις είδαμε αρκετά και υπερβολικά καπέλα! Από τα αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε την Sophie Winkleman με navy μπλε, την Zara Phillips με γκρι, την Carole Middleton μητέρα της νύφης με γαλάζιο, τις πριγκήπισσες Eugenie και Beatrice με γαλάζιο και εκρού αντίστοιχα, την πριγκήπισσα Victoria της Σουηδίας με ροδακινί, τη βασίλισσα Margrethe II της Δανίας με έντονο μπλε και τέλος την πριγκίπισσα Anne με μωβ καπέλο.

Οι νέο-γαλαζοαίματοι της αγγλικής κοινωνίας, δεν είναι άλλοι από το ζεύγος Beckham! O David φόρεσε κοστούμι Ralph Lauren και δεν παρέλειψε να κοσμήσει το πέτο του με το μετάλλειο που του έχει απονείμει η βασίλισσα Ελισάβετ! H Victoria φόρεσε ένα κομμάτι από τη χειμερινή συλλογή του 2011 που παρυσίασε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Φλεβάρη! Το συνδύασε με καπέλο Philip Treacy και παπούτσια Christian Louboutin.

Δες εδώ τη στιλιστική εξέλιξη της δούκισας Catherine.

Read More

And More