Εμφανίσεις που έγραψαν ιστορία την βραδιά των ‘Οσκαρ

H μεγάλη βραδιά των Όσκαρ πλησιάζει και όλα δείχνουν ότι μετά από καιρό, θα έχουμε μία εντυπωσιακή βραδιά, με το glam που είχαμε συνηθίσει. Άλλωστε η βραδιά των Όσκαρ, χαρακτηρίζεται από εμφανίσεις που πραγματικά κόβουν την ανάσα. Λαμπερά φορέματα, κοσμήματα, μαλλιά και μακιγιάζ όλα μαζί δημιουργούν τα amazing look που βλέπουμε στο red carpet και κόβουν την ανάσα.

Στο πέρασμα των χρόνων δεν είναι λίγες οι εμφανίσεις που έχουν ξεχωρίζει, έτσι σήμερα θα κάνουμε μία αναδρομή και θυμηθούμε μερικές αξέχαστες δημιουργίες που άφησαν ιστορία στο θεσμό, όχι μόνο για το πόσο όμορφες ήταν, αλλά και μερικές για το πόσο εκκεντρικές υπήρξαν.

Η Lauren Hutton το 1975 με χαρακτηριστικό σχέδιο του Halston κάνει μία 70s chic εμφάνιση που μας μένει αξέχαστη.

Η Nicole Kidman έχει κάνει iconic εμφανίσεις στο red carpet αλλά αυτή το 1997 με το asian style Dior φόρεμα δια χειρός John Galliano έχει αφήσει εποχή, το χρώμα του φορέματος με το κέντημα και τα vintage αξεσουάρ δημιούργησαν μία υπέροχη all time classic εικόνα!

1998 μπορεί η Sharon Stone να μην επέλεξε φόρεμα όμως η εμφάνιση της ήταν εκπληκτική, συνδύασε μία purple satin φούστα Vera Wang με λευκό ανδρικό πουκάμισο και άφησε άφωνους τους πάντες!

Η Gwyneth Paltrow 1999 εμφανίζεται με αυτή την iconic gown του Ralph Laurent και βγαίνει νικήτρια της βραδιάς με την ερμηνεία της στο ”Ερωτευμένο Σαίξπηρ” κάνοντας μία δακρύβρεχτη ομιλία, αλλά μένοντας για πάντα στην ιστορία για αυτή της εμφάνιση.

Η Julia Roberts παρέλαβε το Oscar της το 2001 και άφησε ιστορία με το vintage Valentino φόρεμα της που συνδύασε με chic μαλλιά και μακιγιάζ σε αντίθεση με την ηρωίδα της ταινίας για την οποία βραβεύτηκε ”Erin Brockovich”.

H Halle Berry το 2002 παρέλαβε το πολυπόθητο αγαλματάκι αλλά κανείς δεν θα ξεχάσει το Elie Saab φόρεμα της με το διάφανο top και την berry φούστα από ταφτά. Από τις πιo chic σχεδόν naked εμφανίσεις του θεσμού!

2004 η Charlize Theron κερδίζει το Oscar για την ταινία ”Μοnster” και παίρνει για τις ανάγκες του ρόλου πολλά κιλά. Όλοι είχαν αγωνία να την δουν το βράδυ της τελετής και βεβαίως αυτή τους άφησε άφωνους. Με ένα sparkling Gucci φόρεμα με open back σχέδιο ήταν απλά εκθαμβωτική!

2004 και η Cameron Diaz με αυτό το  Ungaro Couture  σύνολο δίνει μία αναζωογονητική εικόνα στο red carpet φέρνοντας το boho στην πρώτη γραμμή του glam style.

Η επίτομη του sexy chic ήταν το φόρεμα που επέλεξε η Hilary Swank το 2005, το μπλε Guy Laroche φόρεμα άφησε ιστορία με την τέλεια πλάτη και βεβαίως η Swan βγήκε νικήτρια της βραδιάς σε όλα τα επίπεδα κερδίζοντας και το χρυσό αγαλματάκι.

Η πανέμορφη Marion Cotillard με δημιουργία του Jean Paul Gaultier το 2008 καταφέρνει να κάνει μία παό τις πιο εντυπωσιακές εμφαίνεις στην ιστορία των Όσκαρ επιλέγοντας ένα φόρεμα σε σχήμα ψαριού που ταυτόχρονα ήταν και σέξι.

Η Cate Blanchett το 2011 με δημιουργία  Givenchy Couture, 2011 κάνει μία από τις πιο εντυπωσιακές της red carpet εμφανίσεις .

H Angelina Jolie το 2012 ακόμη με sexy ύφος περπατάει στο κόκκινο χαλί με αυτό το Αterlier Versace μαύρο φόρεμα και κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ την πόζα με το πόδι στο red carpet! Aπλά εκρηκτική.

Red στο red carpet δεν είναι πάντα safe επιλογή αλλά εδώ όλα πήγαν περίφημα!2013 η Aniston με custon Dior gown περπατάει στο κόκκινο χαλί και αφήνει ιστορία!

Η  Lupita Nyong’o με gown σε γαλάζια ονειρική απόχρωση του οίκου Prada το 2014  που διαγράφει υπέροχη την σιλουέτα της.

Δύσκολο να διαλέξεις μία εμφάνιση της Lopez στο κόκκινο χαλί αλλά αυτή το 2019 με το epic Tom Ford φόρεμα ξεχωρίζει. Μοιάζει να αποτελείται από εκατοντάδες mirror μωσαϊκά και απλα είναι amazign!

Πέρα όμως από τις εμφανίσεις που είχαν απόλυτο style υπάρχουν και πολλές που δεν είχαν…καθόλου:

H Bjork ντύνεται…κύκνος και πηγαίνει στο red carpet, μία εμφάνιση που θα μείνει στην ιστορία για την απρόβλεπτη εικόνα της star.

1989 η Demy Moore εμφανίζεται με αυτό το look, ποδηλατική βερμούδα και extra φούστα, τα λόγια είναι περιττά!

H Kim Basinger με… μισό σακάκι και full skirt σε μία εμφάνιση που δεν θέλει να θυμάται το 1990!

H Cher επιλέγει μία John Galliano δημιουργία αρκετά τολμηρή το 1986 αλλά δεν μένει εκεί, το συνδυάζει και ένα …απλό head piece για να μην την ξεχάσουμε ποτέ!

Ο εκκεντρικός Billy Porter το 2019 επιλέγει αυτό το σύνολο του  Christian Siriano, ούτε σμόκιν ούτε  φόρεμα, αλλά σίγουρα μία iconic στιγμή για τον θεσμό.

 

Read More

And More