Change Makers: Όλα όσα είπε η Anna Wintour στο συνέδριο της Vogue!

Aπό το πρωί το Μέγαρο Μουσικής είχε γεμίσει με κόσμο της μόδας, αφού το πρώτο συνέδριο της Vogue με τίτλο ”Change Makers” είναι γεγονός. Φυσικά, το πιο σημαντικό σήμερα ήταν η επίσημη καλεσμένη του event, η θρυλική Anna Wintour.

Το συνέδριο οργανώθηκε με αφορμή τις ηθικές αξίες που πρεσβεύει ο όμιλος Conde Nast και η Vogue, και αφορούν το ρόλο της μόδας στο μέλλον. Επίκεντρο της προσοχής αποτελεί η βιωσιμότητα, με τους σχεδιαστές να κάνουν μία τεράστια στροφή προς αυτή, ενώ η ηθική και η ευσυνείδητη κατανάλωση αποτελούν πλέον αναγκαιότητες.

Η είδηση ότι η Αnna Wintour θα είναι η επίσημη καλεσμένη έδωσε στο όλο event ένα άλλο status και βεβαίως η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια!

Μια προσωπικότητα με μεγάλο κύρος, όχι μόνο στο χώρο της μόδας, η Αnna Wintour αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο. Και σήμερα ήταν μία τεράστια ευκαιρία να ακούσεις και να μάθεις πράγματα από μία γυναίκα που οδηγεί εδώ και χρόνια το διεθνές fashion σύμπαν.

Μετά το διάλειμμα του πρώτου μέρους μπήκαμε στην αίθουσα και η Μαρία Ναυπλιώτου που παρουσίαζε το event, την καλωσόρισε στην αίθουσα, ενώ το χειροκρότημα του κόσμου κράτησε πολλά λεπτά!

Η Anna Wintour, πιστή στο προσωπικό της μοναδικό style, εμφανίστηκε με ένα maxi printed φόρεμα σε γαλάζιες αποχρώσεις συνδυασμένο με λευκές snake pritn boots και ένα μεγάλο εντυπωσιακό κολιέ! Τo statement χτένισμα της ήταν άψογο για μία ακόνη φορά, ενώ δεν φορούσε τα αγαπημένα της γυαλιά ηλίου. Ούσα ξεχωριστή ομιλήτρια και δημοσιογράφος, ξεκίνησε την ομιλία της με μία ευφυή αναφορά στον αρχαίο πολιτισμό της Ελλάδας που θαυμάζει, αλλά και τον Έλληνα super star Τσιτσιπά, καθώς το tennis είναι το αγαπημένο της άθλημα!

 

Αναφέρθηκε σε όλα τα παγκόσμια ζητήματα που απασχολούν σήμερα την μόδα: την ηθική μόδα, την διαφορετικότητα, την υπερκατανάλωση, την δημιουργία και το όραμα των νέων σχεδιαστών, αλλά μίλησε και για το τι κάνει την ίδια ευτυχισμένη.

Τόνισε την σημασία που έχει το παρελθόν και η παράδοση, καθώς είναι η βάση για όλα. Είναι η αρχή της δημιουργικότητας. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι η αληθινή μόδα είναι να έχεις νέες ιδέες, να τις στηρίζεις να προχωράς με βάση αυτές, αλλά να μην σταματάς ποτέ να είσαι ο εαυτός σου. Αυτή είναι το πιο ισχυρή σου δύναμη!

 

Μίλησε για την σημαντική στροφή των σχεδιαστών όπως η Stella McCartney σε νέες πρώτες ύλες, που είναι φιλικές στο περιβάλλον και δημιουργούν fair fashion, κάνοντας τώρα κάτι σημαντικό για το μέλλον όλων μας.

To τώρα, το παρόν τόνισε, έχει σημασία μόνο αν κάνεις κάτι σημαντικό για το “μετά”, για το μέλλον. Ο χρόνος που περνάμε πρέπει να έχει σημασία, να είναι χρόνος ποιοτικός. Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στην αγαπημένη της Meryl Streep, που φοράει ρολόι πρώτη φορά μετά από χρόνια, για να της θυμίζει πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος που περνάει και πως πρέπει να τον γεμίζει με ποιοτικά πράγματα.

Οι influencers, οι άνθρωποι που τώρα έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή, οφείλουν να έχουν ικανότητες να μπορούν να προωθούν αλλαγές, νέες ιδέες και κυρίως νέα στάση απέναντι στα πράγματα.

Στο μέλλον όλα θα είναι διαφορετικά και καλύτερα μόνο αν μείνουμε πιστοί στις αξίες μας, έχουμε θάρρος και όραμα. Σε ένα show αμέσως φαίνεται αν ο σχεδιαστής έχει όραμα και όταν συμβαίνει αυτό τότε αλλάζει όλη η μόδα! Πρέπει να μένουμε δυνατοί ακόμη και αν κάνουμε λάθη, να ακούμε και να προσπαθούμε συνέχεια.

Η νέα τάση είναι κατανάλωσε λιγότερο, φόρεσε περισσότερο τα ίδια ρούχα, βοήθησε και στήριξε με τις επιλογές σου την προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Στήριξε τη διαφορετικότητα.

Τώρα θα γίνουν οι αλλαγές που θα στηρίξουν ένα καλύτερο αύριο και η Αnna Wintour είναι πάντα πολύ μπροστά από όλα, οπότε αν πρέπει να ακολουθήσεις κάποιο πρότυπο αυτή είναι το σωστό!

Μία φοβερή μέρα, μία τέλεια οργάνωση με καλεσμένες και πολλές ακόμη προσωπικότητες. Την εκδήλωση άνοιξε η βραβευμένη ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, προσκαλώντας στη σκηνή του Μεγάρου την Αλεξία Κορωναίου, εκδότρια της  VogueGreece. Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκαν δύο σημαντικές φωνές της ηθικής μόδας, η Cara Smyth, ιδρύτρια του Fair Fashion Center (FFC), και η Dana Thomas, συγγραφέας του πολύκροτου βιβλίου Fashionopolis και συνεργάτιδα των NewYorkTimes. Στη συνέχεια, η διευθύντρια της VogueGreece, Θάλεια Καραφυλλίδου, υποδέχτηκε το plus-size top model Candice Huffine, σε μια αποκαλυπτική συζήτηση για το κίνημα του bodypositivity και τον αγώνα της κατά των διακρίσεων.

 

Σειρά είχε ένα άκρως συγκινητικό αφιερωματικό βίντεο στην πορεία της Σοφίας Κοκοσαλάκη, της πρωτοπόρου σχεδιάστριας μόδας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε νεαρή ηλικία. Άνθρωποι που τη γνώρισαν από πολύ κοντά, όπως η Chief Critic του Vogue runway, Sarah Mower, o διεθνής Έλληνας χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου και η Λυδία Καμίτση, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια μόδας, μοιράστηκαν με το κοινό άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Mary Katrantzou, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες που μίλησαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τώρα την fashion community. Το νέο απόλυτο hastag που όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε για μία μεγάλη αλλαγή είναι το #changemakers.

Read More

And More