DANIEL WINGATE: Ο Fashion Director της Εscada μιλάει στο TLIFE λίγο πριν το show του στην AXDW!

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής Daniel Wingate αφού αποφοίτησε από το Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη, εργάστηκε στο πλευρό του Geoffrey Beene σαν Assistant Designer. Στη συνέχεια ανέλαβε το ρόλο του Head Designer σε εταιρείες όπως J. Crew, Strenesse, Marc O’Polo και Hugo Boss για να βρεθεί τελικά στη θέση που βρίσκεται σήμερα, αυτή του Fashion Director του κορυφαίου οίκου Escadα.

Τo ΤLIFE μίλησε μαζί του, λίγο πριν το fashion show του στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 14ης AXDW για τι άλλο; Φυσικά για τη μόδα!

Τι θα δούμε στο runway του ΑΧDW;
H συλλογή Escada για την άνοιξη/ καλοκαίρι του 2014 εκπλήσσει με νέα looks σε μοντέρνες και χαλαρές γραμμές. Είναι εμπνευσμένη από το θέμα της συλλογής αυτής της σεζόν που είναι τα ταξίδια από την Προβηγκία στο Cote d’ Azur. Οι Κάννες και το Saint Tropez, οι ζωντανές πόλεις της γαλλικής Ριβιέρας στη νοτιοανατολική γωνία της Γαλλίας είναι η μεγάλη πηγή έμπνευσης για το φετινό καλοκαίρι.

Aπό που αντλείς έμπνευση για τις συλλογές σου;
Τα ταξίδια είναι η πρώτη σύνδεση με νέους κόσμους και ιδέες και μετά η τέχνη και η εσωτερική διακόσμηση. Λατρεύω επίσης, ένα μεγάλο κατάστημα βιβλίων ως την απόλυτη πηγή για πολλές πηγές εμπνεύσης.

Ποιά ήταν η μεγαλύτερη επιρροή σου στη μόδα;
Η Νέα Υόρκη! Σπούδασα στο Parsons School of Design και στη συνέχεια εργάστηκα για έναν από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς σχεδιαστές μόδας τον Geoffrey Beene -και η Νέα Υόρκη έχει όλα όσα η ESCADA συνεπάγεται στη δυναμική ποικιλομορφία της!

Τι προτιμάς να φοράς εσύ ο ίδιος στην προσωπική σου ζωή;
Σε γενικές γραμμές προτιμώ να φοράω κοστούμια σε αγγλικό στιλ με ένα twist -είτε σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι sneakers ή ένα μαντήλι. Και μου αρέσει το χρώμα καθώς έχω μεγάλωσει στη Φλόριντα. Θα έλεγα πως το ύφος μου είναι λίγο εκκεντρικό English-Αmerican.

Τι κάνει για εσένα ένα ρούχο ξεχωριστό;
H ποιότητα, η ανεπιτήδευση, η διαχρονικότητα και μου αρέσει πολύ το χρώμα γιατί όπως λέει και η παροιμία “When you are blue – wear red”! ( Όταν είσαι μελαγχολικός φόρεσε κόκκινο! )

Ποιά είναι η γυναίκα Escada. Ποιά είναι η φιλοσοφία της Escada;
Η γυναίκα ESCADA είναι δυναμική, θηλυκό με πάθος και χωρίς ηλικία. Έχει μια ξεχωριστή αίσθηση εκλεπτυσμένης ποιότητας, άριστη γραμμή και αγάπη για τα χρωμάτα και τις λεπτομέρειες.
Η πεποίθησή μου για τη μόδα είναι το να κάνει τις νεαρές γυναίκες να δείχνουν σοφιστικέ και τις ώριμες να αισθάνονται νέες.


Υπάρχει κάποια celebrity που δεν έχει φορέσει ποτέ κάποια δημιουργία σου και θα ήθελες να δεις με Escada;
Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω ντύσει τη μία και μοναδική Μαρία Κάλλας….

Ποιά στοιχεία πρέπει να έχει μια γυναίκα για να θεωρηθεί κομψή;
Αυτοπεποίθηση σε συνδυασμό με αγάπη για τη μόδα.

Τι πρέπει να έχει μια γυναίκα στην ντουλάπα της φέτος το χειμώνα;
‘Ενα ωραίο ζέρσεϊ φόρεμα που θα μπορεί να τη συνοδεύει από το πρωί για καφέ μέχρι το βράδυ για κοκτέιλ καθώς και ένα εξαιρετικό πλεκτό που είναι πολυτελές και ευέλικτο. Επίσης ένα δυνατό ESCADA κοστούμι που χαρίζει αυτοπεποίθηση στη γυναίκα και άνεση συγχρόνως θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε γκαρνταρόμπα, όπως και μια τσάντα με ένα ζευγάρι ESCADA παπούτσια για ολοκληρώσει το look της.

Θα ήθελες να δώσεις κάποια χρήσιμα fashion tips στις αναγνώστριες του Tlife;
Να μην ακολουθούν πιστά τους κανόνες της μόδας, να βρουν το δικό τους στιλ και να είναι μοναδικές σε ό,τι κι αν κάνουν!

Ποιός είναι ο ορισμός του στιλ για εσένα;
Η ισχυρή προσωπική αίσθηση μιας γυναίκας για τον εαυτό της.

Πιστεύεις πως ο τρόπος που ντυνόμαστε μαρτυρά πράγματα για την προσωπικότητα μας; Είμαστε ό, τι φοράμε;
Εγώ σίγουρα πιστεύω ότι ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι μια γλώσσα για τον καθένα ξεχωριστά και συμβαίνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, μολονότι το περιβάλλον επηρεάζει επίσης τον τρόπο που ντυνόμαστε.

ΜΕΙΝΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ TLIFE ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ SHOWS ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!

Read More

And More