Δεν θα πιστεύεις την τιμή πώλησης αυτής της Hermès Birkin (hint: “έσπασε” το ευρωπαϊκό ρεκόρ)

Δεν θα πιστεύεις την τιμή πώλησης αυτής της Hermès Birkin (hint: “έσπασε” το ευρωπαϊκό ρεκόρ) | tlife.gr

Θυμάσαι που πριν από λίγες μέρες σου είχα αναφέρει για μια Hermès Birkin που πρόκειται να βγει σε δημοπρασία; Ε λοιπόν, κατάφερε να σπάσει το ευρωπαϊκό ρεκόρ με τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί ποτέ για μια τσάντα σε δημοπρασία. Η τσάντα Himalaya Niloticus που δημιουργήθηκε το 2008, διαθέτει ένα κούμπωμα 18 καρατίων από λευκόχρυσο και με πολύτιμα διαμάντια, η οποία πωλήθηκε για 162.500 λίρες στο Christie’s στο Λονδίνο.

Η συγκεκριμένη πώληση κατάφερε να ξεπεράσει αυτή του προηγούμενου έτους, αφού το 2017 μια navy blue Birkin από δέμα κροκόδειλου πουλήθηκε για 155,000 λίρες στο Christie’s. Όλα αυτά τα ποσά αφορούν όμως, την Ευρώπη. Ένα πορτοφόλι του οίκου που κατασκευάστηκε το 2014 “έσπασε” το παγκόσμιο ρεκόρ αφού πουλήθηκε για 253,700 λίρες σε ένα event που είχε διοργανώσει το Christie’s στο Hong Kong το 2017.

Μάλιστα, λίγο πριν τη δημοπρασία η Rachel Koffsky, handbag specialist στο Christie’s, ανέφερε στο The Guardian “Μόνο τρεις από τις συγκεκριμένες τσάντες έχουν βγει σε δημοπρασία. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλές από αυτές εκεί έξω. Σταυρώνω τα δάχτυλά μου και ελπίζω να σπάσουμε το ρεκόρ με αυτήν την τσάντα”.

Από την άλλη, ο Matthew Rubinger, International Director στις τσάντες και τα αξεσουάρ του Christie’s, περιέγραψε αυτό το αξεσουάρ ως την πιο πολύτιμη τσάντα στον κόσμο.

READ more