DRESS CODE: Πώς να ντυθείς σωστά στο γραφείο και τι να αποφύγεις;

Δεδομένου ότι οι περισσότερες από εμάς περνούν περισσότερο χρόνο στο γραφείο από οπουδήποτε αλλού αξίζει να έχουμε μια λειτουργική γκαρνταρόμπα με τα σωστά ρούχα για το χώρο εργασίας μας.

Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να επενδύσουμε σε κομμάτια καλής ποιότητας που συνδυάζοντάς τα μεταξύ τους θα μας δίνουν πολλά κομψά looks. Έχοντας λοιπόν αυτό στο μυαλό μας, συγκεντρώσαμε κάποια χρήσιμα tips που αν τα εφαρμόσεις θα κάνεις πολύ εύκολα την ντουλάπα σου λειτουργική και θα δεν θα χάσεις ποτέ το στιλ σου. Ας τα δούμε αναλυτικά…

ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ
Κάνε μια έξυπνη επένδυση σε ένα καλό κοστούμι της καλύτερη ποιότητα που μπορείς να αντέξεις οικονομικά. Αν ένα κοστούμι έχει φούστα και παντελόνι αγόρασε και τα δύο για να μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερα looks.

KIΝΗΣΟΥ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ
Προτίμησε ουδέτερα χρώματα στα βασικά κομμάτια σου όπως το μαύρο, γκρι, καφέ και μπεζ και πρόσθεσε φωτεινές πινελιές με πουκάμισα και μπλούζες σε λαμπερές αποχρώσεις.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΟΥ
Τα κοστούμια δεν χρειάζεται απαραίτητα να τα φοράς σαν σύνολο. Δοκίμασε να ταιριάξεις το παντελόνι ή τη φούστα με ένα πουκάμισο και ένα cardigan ή να φορέσεις το σακάκι πάνω από ένα τζιν ή ένα croped παντελόνι σε ένα έντονο χρώμα.

ΔΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ LOOK ΣΟΥ
Αναβάθμισε τα σύνολά σου με fashionable κομμάτια και αξεσουάρ. Ωραία πουκάμισα, μπλούζες και t-shirts θα δώσουν αμέσως ενδιαφέρον στα looks σου και θα τα κάνουν να φαίνονται τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ TOP
Αν βρεις ένα top που σου ταιριάζει, αγόρασέ το σε όλα τα χρώματα. Συνδυάζοντάς τα διαφορετικά, κανείς δεν θα παρατηρήσεi ότι είναι το ίδιο ρούχο.

ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΕ ΦΟΡΕΜΑΤΑ

Τα φορέματα μπορεί να λειτουργήσουν όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο και το χειμώνα. Αναζήτησε tweed και μάλλινα φορέματα και φόρεσέ τα είτε με σακάκι από πάνω, είτε σκέτα (αν το κοστούμι σου έχει αντίστοιχο φόρεμα αγόρασε το!). Ταίριαξέ το με ψηλοτάκουνες μπότες πάνω από το γόνατο που είναι πολύ δυνατή τάση τη νέα σεζόν και πολύ γρήγορα θα έχεις δημιουργήσει ένα super chic look.

ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ
Θυμήσου ότι μια ντουλάπα για να είναι λειτουργική πρέπει όλα τα κομμάτια να εργαστούν από κοινού. Τα παπούτσια πρέπει να ταιριάζουν με όλα τα παντελόνια και τις φούστες. Τα σακάκια πρέπει να μπορούν να αντικατασταθούν με τα cardigans και τα παντελόνια με τις φούστες.


ΨΩΝΙΣΕ ΕΞΥΠΝΑ

Για να ολοκληρώσεις τέλεια την γκαρνταρόμπα σου, έχε κάποιες επιλογές παπουτσιών που να λειτουργούν χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείς πάρα πολύ για αυτά. Κάνε κλασικές επιλογές όπως μυτερές γόβες με μέτριο τακούνι, brogues ή slipers για τη φλατ εναλλακτική σου και 1-2 πιο ιδιαίτερα ζευγάρια παπούτσια -τα maryjanes (αυτά με ένα λουράκι στον αστράγαλο ή και περισσότερα) είναι πολύ hot αυτή τη σεζόν.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ LOOK ΣΟΥ
Επέλεξε τσάντες σε κλασικό στιλ: όπως chic σακίδια από καλό δέρμα, totes ή έξυπνες τσάντες ώμου σε καθένα από τα βασικά χρώματα που είναι βολικές, ευρύχωρες και χωρούν όλα όσα χρειάζεσαι καθημερινά.


ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

-Τα βαθιά ντεκολτέ

-Τα super μίνι

-Τα cropped tops με χαμηλόμεσα παντελόνια ή φούστες

-Τις flip-flops

-Tα διαφανή υφάσματα με τα οποία γίνονται ορατά τα εσώρουχα

Read More

And More