Έφυγε από τη ζωή η μούσα του YSL. Μάθε ποιά ήταν…

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου Yves Saint Laurent-Pierre Berge η Loulou de la Falaise σε ηλικία 63 ετών έφυγε από τη ζωή. Η μούσα του γάλλου μόδιστρου ήταν στη ζωή του σχεδιαστή, επαγγελματική και μη, παίζοντας πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Δύο από αυτούς ήταν ως σχεδιάστρια κοσμημάτων αλλά και των καπέλων για τον οίκο, YSL.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη ενώ η πρώτη της δουλειά ήταν ως συντάκτρια μόδας. Στην πορεία δούλεψε ως μοντέλο ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα της ως σχεδιάστρια στον οίκο YSL. Με τον γάλλο μόδιστρο γνωρίστηκαν το 1968 κι αυτός αυτόματα αναγνώρισε και λάτρεψε το ταλέντο της στο σχέδιο.

Τα κοσμήματα της τα χαρακτήριζε η μεγάλη αντίθεση έντονων χρωμάτων αλλά και τα πολύ ζωηρά σχέδια. Ενώ αγαπημένο της υλικό τα κρύσταλλα. ” Τα κοσμήματα είναι το μεγαλύτερο αξεσουάρ σε ένα ρούχο ειδικά στις μέρες που όλες δουλεύουν πολύ. Με το να φορέσεις ένα ωραίο κόσμημα αμέσως μετατρέπεις το ρούχο σου από πρωινό σε βραδινό”.

Η Loulou παντρεύτηκε δύο φορές κι από τον δεύτερο γάμο της απέκτησε μία κόρη της οποίας νονός ήταν ο Yves Saint Laurent.

Read More

And More