Η Emily Ratajkowski κατηγορείται πως αντέγραψε τα σχέδια γνωστής σχεδιάστριας μαγιό

Πριν από λίγο καιρό σου είχαμε αποκαλύψει ότι η Emily Ratajkowski είναι πλέον και σχεδιάστρια μαγιό. Τα νέα όμως δεν είναι και τόσο ευχάριστα, μιας και η ίδια κατηγορείται ότι αντέγραψε τα σχέδια της διάσημης σχεδιάστριας μαγιό, Lisa Marie Fernandez.

Η Business of Fashion αναφέρει ότι η Fernandez έστειλε μια επιστολή στην EmRata μετά από την κυκλοφορία του προσωπικού της swimwear brand, Inamorata. Η επιστολή επικεντρώνεται σε δύο από τα σχέδια της Ratajkowski (ένα μπικίνι off-the-shoulder και ένα strapless μαγιό με κόμπους) κάτι που η Fernandez ισχυρίζεται ότι μοιάζει πολύ με τα δικά της μαγιό, Leandra και Triple Poppy, που λανσαρίστηκαν πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια.

Ενώ υπάρχουν επαρκείς νόμοι για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, η Emily πωλεί διεθνώς τη συλλογή της, ακόμα και στην Ευρώπη. Έχοντας αυτό υπόψιν, η Fernandez επικαλέστηκε δύο πιστοποιητικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Μάιο του 2015, τα οποία δίνουν το οκ στην προμήθεια, την εισαγωγή και εξαγωγή των σχεδίων της εντός της ΕΕ μέχρι το 2020.

Τα σχέδια της Fernandez είναι εξαιρετικά δημοφιλή και ιδιαίτερα αγαπητά από τις σταρ, όπως τη Sienna Miller και την Kendall Jenner.

Read More

And More