Ένα φιλμ για τον Alexander McQueen και την Isabella Blow έρχεται με το όνομα “The Ripper”

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία της έκθεσης V & A «Savage Beauty» που όμορφα πρόβαλε το μοναδικό πνεύμα και τη δημιουργικότητα ενός από τα πιο καινοτόμα ταλέντα της μόδας, δηλαδή τον Alexander McQueen, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι μια ταινία είναι τώρα στα έργα που θα διερευνήσουν περαιτέρω τη ζωή και καριέρα του.
Μια νέα βιογραφική ταινία θα επικεντρωθεί στην μοναδική και ταραχώδη σχέση του με την συντάκτρια μόδας Isabella Blow, που υποστήριξε τον σχεδιαστή σε όλη την καριέρα του, ξεκινώντας με την συλλογή του ως απόφοιτος του Central Saint Martins την οποία αγόρασε εξολοκλήρου.
Μιλώντας για την αντίδρασή της όταν είδε τη συλλογή του μαθητή McQueen το 1992, η Blow εξήγησε: «Την επόμενη μέρα προσπαθούσα να τον πάρω τηλέφωνο και δεν μπορούσα να τον βρω. Η μητέρα του έλεγε,« υπάρχει μια τρελή που προσπαθεί να μας καλέσει. Εκείνη.. θέλει κάποια από τα ρούχα σου. “Τηλεφωνούσα έξι και οκτώ φορές την ημέρα. Στο τέλος άκουσα μια μικρή φωνή στο τέλος της γραμμής.”
Αυτή ήταν η αρχή μιας βαθιάς αλλά άστατης σχέσης με περιόδους έντονης συνεργασίας και υποστήριξης (ο McQueen θεωρούσε τη Blow μούσα του για πολλά χρόνια και λέγεται ότι βοήθησε τον νεαρό σχεδιαστή στην συμφωνία για την πώληση του εμπορικού σήματός του στον όμιλο Gucci) και εποχές που οι δύο τους δεν μιλούσαν – μετά το διορισμό του McQueen στον Givenchy, δεν την κάλεσε να συμμετάσχει στη νέα του ομάδα, απόφαση που ήταν καταστροφική για τη Blow.
Η ταινία με τίτλο “The Ripper”, η οποία αναφέρεται προφανώς στο διαβόητο Jack- από τον οποίο είχε πάρει το όνομά της η πρώτη διαβόητη συλλογή του McQueen, έχει γραφτεί από την Gesha-Marie Bland, η οποία δεν έχει προηγούμενα credits στο όνομά της. Ωστόσο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ποιος θα παίξει το ρόλο του McQueen και της Blow.
Η Isabella Blow πέθανε στην ηλικία των 48 το 2007 και ο McQueen πέθανε λίγα χρόνια αργότερα, το 2010 40 ετών- και οι δύο από αυτοκτονία. Το δίδυμο παραμένει ένα από τα πιο δυναμικά και συναρπαστικά ζευγάρι στην ιστορία της μόδας και ανυπομονούμε να δούμε την ιστορία τους στη μεγάλη οθόνη.

Read More

And More