Ένα iconic φόρεμα της Πριγκίπισσας Diana παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά!

Ένα iconic φόρεμα της Πριγκίπισσας Diana παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά! | tlife.gr

H πολύ επιτυχημένη έκθεση με τίτλο: “Diana: Her Fashion Story” μετά από δύο χρόνια έκλεισε τις πόρτες της στο κοινό. Στο παλάτι, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την γέννηση της Queen Victoria, ετοιμάζονται και άλλες royal exhibitions, όπως και πολλά αφιερώματα στην βασιλική οικογένεια, που θα γίνουν όλα στο Kensington Palace.

Μία μικρή έκθεση λοιπόν ξεκίνησε ήδη στο παλάτι, αφιερωμένη στα evening gowns της Diana, με πολλά σκίτσα από τα φορέματα και λεπτομέρειες για το πότε σχεδιάστηκαν ή πότε τα φόρεσε.

Eνα από το πιο iconic φορέματα που έβαλε η Diana την δεκαετία του 80, τότε που ακόμη ταξίδευε πολύ για τις υποχρεώσεις του παλατιού πάντα με απαράμιλλο style, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής την μικρής έκθεσης.

Το maxi κόκκινο φόρεμα της Catherine Walker με μοβ line στο πάνω μέρος που επέλεξε και φόρεσε στο ταξίδι της στην Bangkok τον Φεβρουάριο του 1988 στο επίσημο δείπνο, είναι το κεντρικό έκθεμα!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το φόρεμα ήταν μία απόλυτα εύστοχη επιλογή σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων με την εξωτική χώρα, αφού τα χρώματα και το ύφος αποτελούν tribute στην εθνική φορεσιά της Tαυλάνδης. Η Diana το συνδύασε με ένα exotic flower lotus στα μαλλιά της κι έτσι δημιούργησε μία εικόνα που όλοι θα θυμόμαστε για πάντα.

Eπίσης στην έκθεση για πρώτη φορά, παρουσιάζονται 8 σκίτσα του Βρετανού σχεδιαστή David Sasson, και πολλές υποσημειώσεις δίπλα για το ρούχο σε σχέση με την Πριγκίπισσα και τις δημιουργίες του, κάτι που έχει πολύ ενδιαφέρον. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι αξέχαστες εμφανίσεις της Diana, όπως το bright yellow φόρεμα που όλοι θυμόμαστε από την επίσκεψή της στην Αυστραλία το 1983, αλλά και το κόκκινο βελούδινο φόρεμα που επέλεξε δύο μήνες πριν γεννήσει τον Prince William.

Tο φοβερό είναι ότι τα σκίτσα θα ανανεώνονται κάθε έξι μήνες, έτσι θα υπάρχει πολύ υλικό με νέες πληροφορίες για το ακαταμάχητο style της Diana.

READ more