Ένα νέο βιβλίο επιχειρεί να “ξεκλειδώσει” τον αινιγματικό Martin Margiela

Ένα νέο βιβλίο επιχειρεί να “ξεκλειδώσει” τον αινιγματικό Martin Margiela | tlife.gr

Κατά την διάρκεια της 20ετούς καριέρας του, ο Martin Margiela δεν έκανε ποτέ εμφανίσεις στην τηλεόραση ή σε διαδρόμους των δικών του catwalks, ενώ ποτέ δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη. Επιπλέον, το όνομά του απουσιάζει από τις δημιουργίες του, οι οποίες φέρουν μόνο μία λευκή ετικέτα με τέσσερα απλά σύμβολα.

Αυτή, λοιπόν, η εσωστρεφής, μοναχική, αινιγματική και σχεδόν “μυστική” προσωπικότητα, αλλά και τα επαναστατικά designs του αποτελούν το αντικείμενο ενός νέου βιβλίου με τον τίτλο “Martin Margiela: The Women’s Collections 1989-2009”.

Ο Martin Margiela διαθέτει 41 συλλογές στο ενεργητικό του, ξεκινώντας από τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι του 1989 και την εισαγωγή της εικονικής του μπότας Tabi. Στο βιβλίο υπάρχουν εικόνες και αναφορές σε όλες αυτές τις συλλογές, φωτογραφίες και λεπτομέρειες από τις προσκλήσεις των shows, details για την ατμόσφαιρα κάθε συλλογής και βέβαια υλικό που οι fan του οίκου θα εκτιμήσουν!

Ο Margiela ήρθε και γέμισε ένα κενό στον χώρο της μόδας και όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει να δημιουργεί απίστευτες συλλογές με τον δικό του original τρόπο. Αυτό το βιβλίο είναι μία ματιά σε έναν σχεδιαστή που ποτέ δεν ήθελε να τον “βλέπουν” και αυτό από μόνο του το κάνει πολύ ενδιαφέρον.

READ more