Ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές συνεργάζεται με τον οίκο Celine

Μετά την ξαφνική αποχώρηση της Phoebe Philo από την Celine, που τάραξε όλο τον κόσμο της μόδας, ο οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι τη θέση της θα πάρει ο Hedi Slimane. Ο πρώην creative director του Saint Laurent αναλαμβάνει τις νέες ευθύνες την 1η Φεβρουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα επεκτείνει τα σχέδια του οίκου, λανσάροντας ανδρικές συλλογές, couture κομμάτια αλλά και αρώματα που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν στην Celine. Την πρώτη του συλλογή για την Άνοιξη του 2019, θα τη δούμε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της LVMH όπου ανήκει ο οίκος, δήλωσε:Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Hedi θα βρίσκεται στον όμιλο LVMH και θα πάρει τα ινία της Céline. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές της εποχής μας. Είμαι θαυμαστής του έργου του από τότε που συνεργάστηκε στο Dior Homme. Η άφιξή του στην Céline ενισχύει τις μεγάλες φιλοδοξίες που έχει η LVMH”.

Ο Slimane υπήρξε στον Dior Homme από το 2000-2007, φέρνοντας τεράστια επιτυχία στον οίκο. Το 2012 ανέλαβε τη θέση του δημιουργικού διευθυντή του YSL και ήταν αυτός που άλλαξε το όνομα σε Saint Laurent. Επιπλέον, ήταν αυτός που τόλμησε να προσθέσει στον γαλλικό οίκο στοιχεία ροκ-chic κάτι που είχε τεράστια απήχηση και υπερδιπλασίασε τα ετήσια έσοδα του οίκου. Το 2016 αποφάσισε να αποχωρίσει και τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τι νέο θα ετοιμάσει για την Celine!

Read More

And More