Ένας σκούφος την ημέρα, το χειμώνα κάνει πέρα… Και κάνει το στιλ κορώνα στο κεφάλι σου!

Χειμώνας σημαίνει κρύο. Πολλά ρούχα και αξεσουάρ, πολλά “εργαλεία” δηλαδή για να δημιουργήσεις στιλ. Πανωφόρια στη διάθεσή σου. Πουλόβερ. Γάντια. Καλσόν. Κασκόλ. Και φυσικά… σκουφάκιααααα!!!

Έχω έρωτα με τα σκουφάκια. Όσοι με γνωρίζουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Και με τα παπούτσια. Αυτές είναι οι δύο εμμονές μου. Ένα θεματάκι με τα άκρα διακρίνω, ε; Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για την κορυφή. Τον σκούφο!

Το κορίτσι με το σκούφο. Εγώ. Με το που μας καλημερίζει ο χειμώνας, δεν το αποχωρίζομαι σχεδόν ποτέ. Υπάρχει πάντα, σε εκνευριστικό σημείο θα έλεγα, στην κορυφή του κεφαλιού μου ένα μαύρο σκουφί, το οποίο και δεν αποχωρίζομαι. Ποτέ! Σαν να ορίζει την comfort zone μου. Το έχω σετάρει με το υπόλοιπο look, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να το βγάλω, απλά και μόνο επειδή μπήκα σε κλειστό χώρο. No way! Ο σκούφος είναι μεν το απόλυτο συνώνυμο του χειμώνα, για μένα όμως είναι ένα στιλιστικό όπλο και μόνο. Δικό μου. Προσωπικό. Αυτό το δικό μου στιλιστικό “κάτι” που με κάνει να νιώθω ασφαλής στη στιλιστική αρένα.

Μαύρος. Σκέτος. Αυτός είναι η δική μου εμμονή. Έχω δοκιμάσει να πειραματιστώ και με άλλα χρώματα, αλλά δεν με εκφράζουν. Κάπου δεν κουμπώνουν με την προσωπικότητά μου. Έχω αγοράσει διάφορες πλέξεις, αλλά και πάλι. Έχω κολλήσει με δυο συγκεκριμένους που έχουν ενσωματωθεί στο είναι μου σχεδόν, οπότε δεν τους αποχωρίζομαι ποτέ. Πρωί, βράδυ, δεν έχει σημασία. Με τακούνια, με sneakers. Το κερασάκι στην κεφαλή μου είναι το μαύρο σκουφί μου. Με μπόλικη μάσκαρα να τονίζει τις βλεφαρίδες μου, νομίζω ότι μου δίνει αυτό το ωραίο πλαίσιο που θέλω για το πρόσωπό μου. Δεν ξέρω. Εμένα μου αρέσει. Τους περισσότερους τους εκνευρίζει που είμαι πάντα με ένα σκούφο. Εμένα όμως μου δίνει την αίσθηση ότι προσθέτει στο στιλ μου μια πινελιά ελευθερίας και ανεμελιάς. Μια ροκ εσάνς που τη χρειάζομαι. Κάνει το outfit λίγο πιο “χύμα” -τουλάχιστον ο σκούφος που έχω διαλέξει εγώ. Προσγειώνει με έναν ωραίο τρόπο τις βραδινές μου εμφανίσεις. Δίνει στη θηλυκότητά μου μια παιχνιδιάρικη γεύση και απαλύνει τις γωνίες της. Ελπίζω να καταλαβαίνεις.

Είναι το πλεκτό του… που αν το συνδυάσεις με δαντέλα, γενικά με πιο βραδινά υφάσματα, τους δίνει μια διαφορετική ταυτότητα. Τα “προσγειώνει” κάπως με το δικό του μοναδικό τρόπο δημιουργώντας ένα ύφος που εμένα με εκφράζει. Με τις παγιέτες, με τις γούνες, με τις διαφάνειες, με τις μεταλλικές υφές. Οι grunge αποχρώσεις του, αυτές είναι που λατρεύω. Αποτοξινώνουν τις πολύ βραδινές εμφανίσεις από τις αγκυλώσεις τους, τα “πρέπει”, τα συμβατικά που εμένα προσωπικά μου τη δίνουν στα νεύρα. Ο μαύρος μου σκούφος είναι εκεί να με γλιτώσει από το στιλιστικό κατεστημένο. Σαν ένας “αλήτης” που μπαίνει στο σαλόνι του σπιτιού και αδιαφορεί για το “πρωτόκολλο”. Αυτό.

Το “αυτό” όπως καταλαβαίνεις μπορείς και φέτος να το φορέσεις με πολλούς τρόπους. Άσε εμένα με τις εμμονές μου, να επιμένω στον ίδιο μαύρο σκούφο κι εσύ απόλαυσε το παιχνίδι. Φόρεσε έναν ψηλό, έναν που εφαρμόζει στο κεφάλι σου, έναν χρωματιστό, έναν που γράφει κάτι -το δικό σου μήνυμα στο σύμπαν. Φόρεσε έναν sporty, έναν πιο glam, έναν επώνυμο για να τιμήσεις τον αγαπημένο σου οίκο και να αποδείξεις την αγάπη σε αυτόν. Με το καμηλό παλτό σου, με το πουπουλένιο μπουφάν σου, με το animal print παλτό σου. Δημιούργησε την απόλυτη μονοχρωμία στο look σου και σέταρε και το σκούφο σου. Ή παίξε με τις αντιθέσεις. Ή πειραματίσου με τα χρώματα, συνδύασέ τα τολμηρά. Πρόσθεσέ του pom pom ή κάνε κοτσιδάκια.

Φόρεσε έναν ροζ, έναν φλούο, έναν κίτρινο, έναν θαλασσί, έναν γκρι ή χακί. Πειραματίσου με τις πλέξεις -λεπτές, χοντρές. Διακόσμησέ τον αν θέλεις κονκάρδες. Δεν ξέρω. Κάνε ότι θέλεις.

Να θυμάσαι όμως ότι πρέπει να προσέχεις την αρμονία και την ισορροπία στις υφές και στο ύφος. Δεν πηγαίνουν όλοι οι σκούφοι με όλα. Ακόμα κι όταν μιλάμε για αντιθέσεις, έχουν κι αυτές τους αισθητικούς κανόνες τους. Δοκίμασε, κοιτάξου στον καθρέφτη, κι αν αμφιβάλεις, άλλαξέ τον. Δοκίμασε κάποιον άλλον.

Ο σκούφος είναι εκεί πάντα για να σε ζεστάνει, να σε βοηθήσει να κάνεις styling και να σε σώσει φυσικά από μια bad hair day. Ξέρεις, αυτές τις μέρες που τα μαλλιά δεν στρώνουν με τίποτα… Ο σκούφος δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ! 😉 Θα σεταριστεί με τα ροζ από το κρύο μαγουλάκια σου και θα κάνει το στιλ σου να χαμογελάσει 🙂

Read More

And More