Εντυπωσιακά Concept Shows και μοναδικές δημιουργίες την 3η μέρα της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας

Η Εβδομάδα μόδας της Αθήνας συνεχίστηκε με εντυπωσιακές συλλογές, λαμπερούς προσκεκλημένους, μοναδικές εμφανίσεις, fashion shows που γέμισαν το Ζάππειο στυλ, ομορφιά και λάμψη αλλά και concept shows σε απαράμιλλης ομορφιάς τοποθεσίες της Αττικής.

Η μέρα ξεκίνησε με το fashion brand από την Καλιφόρνια Bella Paradise που παρουσίασε τη πολυτελή συλλογή μαγιό "California Bronze" για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η οπτική έμπνευση και ιδέα της σχεδιάστριας προήλθε από σκηνές στην παραλία της Καλιφόρνια της δεκαετίας του 1970, όταν οι γυναίκες συνέρρεαν στην ακτογραμμή από την παραλία της Βενετίας μέχρι το Μαλιμπού και μέχρι τη Santa Barbra, αναζητώντας την ηλιόλουστη χάλκινη λάμψη των σούπερ μοντέλων της εποχής με μαγιό Christie Brinkley.

Στη συνέχεια, η Δάφνη Βαλέντε παρουσίασε τη διαχρονική της συλλογή «LOST MY MARBLES», δηλώνοντας την ηχηρή της υποστήριξη στην επιστροφή των Ελγίνειων Γλυπτών στην Ελλάδα. Μια φράση που σημαίνει στην Αγγλική αργκό ότι «έχασα τη λογική μου, τρελάθηκα», της έδωσε το ερέθισμα να δημιουργήσει την συλλογή και να διαμαρτυρηθεί με δημιουργικό τρόπο για την κλοπή των μαρμάρων του Παρθενώνα, μια διαμαρτυρία που αντηχεί την κραυγή της κλεμμένης Καρυάτιδας που λαχταρά την επανένωση με τις αδελφές της στον Ιερό βράχο. Η Ελληνικότητα αποπνέεται από κάθε της ρούχο σε συνδυασμό με την άνεση, την κίνηση και το ιδιαίτερο στυλ. Σε μια παλέτα Ελληνικών χρωμάτων, μπλε του Αιγαίου, πράσινα της Ελιάς και με τα χρώματα της Αττικής γης που γέννησε τα πεντελικά μάρμαρα, ξετυλίγεται μια συλλογή που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, όλους τους σωματότυπους, για γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν με λιτή, διαχρονική κομψότητα.

Ακολούθησε η Ioanna Kourbela με την συλλογή Spring/Summer ’25 “The Time is Now”. Η συλλογή είναι ένα ταξίδι μεταμόρφωσης με κέντρο σχεδιασμού το γυναικείο σώμα και την κίνησή του μέσα στο ένδυμα. Μια ζωντανή, ζωτική δύναμη εκ των έσω, έρχεται σε αλληλεπίδραση με τα απλά και λειτουργικά σχέδια. Διαφορετικά υλικά παίζουν με τις αντιθέσεις στην υφή και το φως, όπως ο συνδυασμός των βαμβακερών νημάτων με τα γυαλιστερά σατέν, σε αποφασιστικές αποχρώσεις που προσομοιάζουν στοιχεία της φύσης όπως πετρώματα και άνθη. Το εφήμερο παρόν είναι το μόνο που έχουμε. Ας τιμήσουμε λοιπόν την αδέσμευτη στιγμή. Το εντυπωσιακό show πραγματοποιήθηκε στο πολυμορφικό εκθεσιακό χώρο Metaphor όπου χορεύτριες με επικεφαλής την Έλενα Τοπαλίδου φορώντας ρούχα της συλλογής παρουσίασαν ένα μοναδικό act δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για το concept της συλλογής. Επίσης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάποια κομμάτια της συλλογής σε installation.

Την ημέρα έκλεισε η επίδειξη μόδας του Paris Valtadoros με την συλλογή “Mystique”. Ρούχα με προσωπικότητα που δεν περνούν απαρατήρητα. Ιδιαίτερα μοτίβα, θηλυκότητα, στυλ που αναδεικνύουν το γυναικείο σωματότυπο είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της συλλογής. Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο ενώ η γεωμετρία και τα κοψίματα προσδίδουν έναν άλλον αέρα. Το ατμοσφαιρικό catwalk έγινε στο επιβλητικό σκηνικό της λίμνης της Βουλιαγμένης.

Φωτογραφίες NDP

Read More

And More