Έπεσε κερί στα ρούχα σου; Δες πως θα το καθαρίσεις

Τις άγιες αυτές μέρες πολλές φορές μας συμβαίνει αυτό το ατύχημα και όταν επιστρέφουμε σπίτι βλέπουμε τον λεκέ από κερί στα ρούχα μας. Σήμερα θα σου μάθω 3 απλά βήματα ώστε να καθαρίσεις τον λεκέ χωρίς κόπο μόνο με…τρόπο.

Αφήσε το κερί να στεγνώσει.
Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το κερί όταν ξεραθεί. Αν και αυτό είναι αντίθετο με τον κανόνα αφαίρεσης των λεκέδων, που λέει ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το κερί, ενώ είναι ζεστό, δώστε λίγο χρόνο και ασχοληθείται αργότερα με αυτό.

Ξύστε το κερί αφού κρυώσει ο λεκές
Όταν το κερί ξεραθεί, προσπαθήστε να το απομακρύνετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι βουτύρου για να μη κόψετε το ύφασμα και να ξύσετε ελαφρά το ύφασμα. Αν το ρούχο είναι πολύ λεπτό, όπως μετάξι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι και να τραβήξετε το κερί πάνω από το ύφασμα. Αποφύγετε το έντονο τρίψιμο με το μαχαίρι ή το κουτάλι στο ύφασμα, γιατί μπορεί να το σκίσετε. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε την άκρη από μία πλαστική πιστωτική κάρτα αντί για ένα μαχαίρι βουτύρου.

Αφαίρεση του κεριού που έχει παραμένει με ηλεκτρικό σίδερο.
Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σίδερο για να αφαιρέσετε όσο κερί έχει απομείνει στα ρούχα. Βάλτε χαρτί πάνω στον λεκέ από κερί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ χάρτινες σακούλες ή χαρτί κουζίνας αντί για χαρτοπετσέτες. Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το χαρτί περιοδικά, ανέχει γεμίσει με κερί. Επίσης, μπορείτε να βάλετε ένα λεπτό ύφασμα μεταξύ του σίδερου και του χαρτιού. Πατήστε το ζεστό σίδερο στο χαρτί ή το ύφασμα. Αυτό θα μετακινήσει το κερί από τα ρούχα στις χαρτοπετσέτες ή στις σακούλες. Το σίδερο δεν θα πρέπει να είναι σε ρύθμιση ατμού διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει. Η διαδικασία αυτή λειτουργεί καλά για μεγαλύτερους λεκέδες από κερί. Να είστε προσεκτικοί να μην κάψετε τα ρούχα. Χρησιμοποιήστε απορροφητικό χαρτί αντί για χαρτοπετσέτες σε ύφασμα μάλλινα. Διαφορετικά, μπορείτε να καταλήξετε με μικρά κομμάτια χαρτιού να έχουν σκαλώσει στο ύφασμα.

Read More

And More