Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη: Τι θα φορέσουμε τον επόμενο χειμώνα σύμφωνα με πέντε διάσημους οίκους

Το fashion calendar έχει γεμίσει με τα shows των σχεδιαστών που πρόκειται να γίνουν στις μεγάλες πρωτεύουσες και μέρη. Σε αυτό το ημερολόγιο πρώτη στη σειρά είναι η Νέα Υόρκη, ένα μέρος γεμάτο λάμψη, στιλ, και… θόρυβο, που επιλέγουν πολλοί σχεδιαστές και οίκοι για να παρουσιάσουν τις συλλογές τους. Η Εβδομάδα Μόδας στο Big Apple έχει ξεκινήσει κι εμείς σου δείχνουμε τις συλλογές των Jeremy Scott, Christian Siriano, Brandon Maxwell, Tory Burch και Prabal Gurung, που παρουσίασαν για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2019/20.

 

Jeremy Scott

Ο σχεδιαστής Jeremy Scott δήλωσε πως βασική πηγή έμπνευσης της νέας του συλλογής ήταν οι εφημερίδες! Αυτό εξάλλου φαίνεται αφού σε όλα τα looks της new collection υπήρχαν έντονες γραμματοσειρές, μα βασικά χρώματα το μαύρο και το άσπρο. Το κοινό ενθουσιάστηκε με τις δημιουργίες του σχεδιαστή που έφεραν και πάλι στην επιφάνεια το cool και grunge στιλ που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’90.

 

Christian Siriano

Είναι ο σχεδιαστής που έχει κλέψει την καρδιά των σταρ, γι’ αυτό και βλέπουμε τις δημιουργίες του να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα red carpets. Ο ίδιος κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις για ακόμα μια φορά, με τη νέα του φουτουριστική συλλογή που βασίζεται στα εξής χρώματα: μαύρο, λευκό, ασημί, icy – white. Τα ρούχα γινόντουσαν ακόμα πιο λαμπερά με τις sparkly πέτρες, τις διαφάνειες και τις μεταλλικές επιφάνειες. Το αξιοσημείωτο σε αυτό το catwalk είναι ότι τα μισά από τα μοντέλα του show ήταν plus size, κάτι που σημαίνει ότι ο σχεδιαστής έχει δημιουργήσει looks για κάθε σωματότυπο, υποστηρίζοντας και τιμώντας το σώμα της κάθε γυναίκας.

 

Brandon Maxwell

Ένα αρκετά συναισθηματικό show που τιμούσε τη γυναικεία φύση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το γυναικείο σώμα. Ο σχεδιαστής θέλησε να αφιερώσει αυτή τη συλλογή στη μαμά του, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, για να δώσει δύναμη στην ίδια και σε όλες τις θηλυκές υπάρξεις. Η συλλογή ήταν αρκετά elegant και κάθε ρούχο τόνιζε διαφορετικά σημεία του σώματος, όπως τη μέση, τα πόδια, τους ώμους και το ντεκολτέ. Τα βασικά χρώματα ήταν το λευκό, το μαύρο, το lime, το φούξια και απαλές αποχρώσεις του γκρι, οι οποίες “έπαιζαν” μεταξύ τους δημιουργώντας ένα χαρούμενο αποτέλεσμα. Στο τέλος του show o Βrandon εμφανίστηκε με τη μαμά του, κάνοντας τους πάντες να συγκινηθούν.

 

Tory Burch

Ο οίκος θέλησε να “παίξει” με τα ιδιαίτερα μοτίβα και τα χρώματα που χαρακτηρίζουν τη φύση. Έτσι, στη new collection είδαμε floral, καρό, ρίγες, τόσο τέλεια συνδυασμένα μεταξύ τους που μάγεψαν το κοινό. Τα ρούχα είχαν loose γραμμές, αλλά ταίριαζαν στα τέλεια γυναικεία σώματα. Αυτό που μας άρεσε πολύ είναι το college style που λάνσαρε ο οίκος, αλλά και τα ιδιαίτερα collars στα τοπ που θύμιζαν αρλεκίνο.

 

Prabal Gurung

Όταν βλέπουμε τις δημιουργίες του Prabal Gurung στο μυαλό μας έρχεται η Sarah Jessica Parker που δηλώνει μεγάλη του οπαδός. Ο σχεδιαστής προτείνει full χρώμα για τον επόμενο χειμώνα και τολμάει να συνδυάσει μεταξύ τους bold colors δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Δίνει έμφαση στο midi μήκος, στις ακανόνιστες γραμμές και στις luxe λεπτομέρειες, όπως τα φτερά, οι πέτρες, τα metallic στοιχεία.

Read More

And More