Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο: Οι stylish συλλογές που παρουσίασαν τέσσερις διάσημοι σχεδιαστές

Η Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Αυτό σημαίνει πως το fashion week μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, ώστε οι σχεδιαστές και οι οίκοι που έχουν ως έδρα την βρετανική πρωτεύουσα, να παρουσιάσουν τις συλλογές τους για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2019/20.

Στο σημερινό θέμα λοιπόν, θα δούμε τη new collection της Ελληνίδας σχεδιάστριας Mary Katrantzou, της αγαπημένης Victoria Beckham, της ανατρεπτικής Vivienne Westwood και του οίκου Burberry που πλέον έχει ως creative director τον ταλαντούχο Riccardo Tisci.

 

Burberry

Ο οίκος συνεχίζει να μένει πιστός στις neutral αποχρώσεις και στην πιο διαχρονική αντίθεση του μαύρου και του άσπρου. Πάνω στο catwalk είδαμε την Gigi Hadid, την Irina Shaik, την Natalia Vodianova και πολλά ακόμα supermodels να φορούν τις νέες δημιουργίες του Riccardo Tisci. Το πρώτο πράγμα που προσέχεις σε αυτή τη συλλογή, είναι τα statement πανωφόρια που τα μοντέλα φορούσαν κανονικά ή κρατούσαν στο χέρι. Ένα άλλο σήμα κατατεθέν της συλλογής είναι οι midi γραμμές, οι masculine επιρροές και τα ultra stylish αξεσουάρ (παπούτσια – τσάντες) που ολοκλήρωναν το κάθε look.

 

Mary Katrantzou

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια έχει γίνει διάσημη σε όλο τον κόσμο για τα έντονα χρώματα και prints που “πλαισιώνουν” τις συλλογές της. Αυτή η κολεξιόν δεν αποτελεί εξαίρεση μιας και πάνω στο catwalk είδαμε πολύχρωμες γούνες, παλτό σε έντονα χρώματα, φούστες και φορέματα με colorful μοτίβα και sparkly details. Η συλλογή είχε έντονα βολάν, plaid prints και πολλά από τα looks συνδυάστηκαν με καλσόν σε έντονα χρώματα. Η Mary Katrantzou ξέρει πως να κάνει το χειμώνα πιο φωτεινό!

 

Victoria Beckham

Η Victoria έχει αυτήν τη μοναδική αισθητική που κάνει το ρούχο τόσο luxe και effortless ταυτόχρονα. Πάνω στο catwalk είδαμε lace διάφανα φορέματα σε συνδυασμό με vintage εσώρουχα, mix & match στοιχεία (όπως καρό συνδυασμένο με πουά ή scarf prints), και επιρροές από το ’70s style και τα masculine looks. Η συλλογή είχε πινελιές από έντονα ή pastel χρώματα, ενώ πολλά από τα outfits συνδυάστηκαν με αξεσουάρ που έχουμε ήδη δει τη Beckham να τα φοράει, όπως οι pointed – toe γόβες και οι peep – toe μπότες.

 

Vivienne Westwood

Όταν η Vivienne πρόκειται να παρουσιάσει μια συλλογή, τότε ξέρουμε ότι πάνω στο catwalk θα δούμε ένα extravagant style με πολλές grunge και rock & roll επιρροές. Αυτή η κολεξιόν δεν αποτελεί εξαίρεση αφού είδαμε απλά t-shirts ζωγραφισμένα στο χέρι και με πολλά μηνύματα, ιδιαίτερα καλσόν που ήταν σαν φθαρμένα, ultra mini γραμμές και statement pieces στο κεφάλι. Η σχεδιάστρια δεν δίστασε να προσθέσει στη συλλογή ένα ταγιέρ το οποίο ήταν συνδυασμένο με ένα ιδιαίτερο t-shirt κι ένα μαντήλι στο λαιμό, φορεμένο όμως ανάποδα.

Read More

And More