Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας: Ο παλμός της μόδας χτυπά ξανά στο The Ellinikon Experience Park

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 8/6 η πρώτη μέρα του 32nd  Athens Fashion Week στο Πάρκο του Ελληνικού, The Ellinikon Experience Park με την παρουσίαση των νέων συλλογών Ελλήνων σχεδιαστών αλλά και με πολλές εντυπωσιακές παρουσίες που παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα της Εβδομάδας μόδας.

 

Η  32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό installation οπού για πρώτη φορά όλοι οι σχεδιαστές της Ένωσης των Σχεδιαστών Μόδας παρουσίασαν ξεχωριστές δημιουργίες. Πιο συγκεκριμένα, 14 Έλληνες καταξιωμένοι σχεδιαστές : Angelos Bradis- Chara Lebessi -Dassios- Denise Eleftheriou -Dimitris Petrou- Ioanna Kourbela- Kathy Heyndels- Konstantinos Tsigaros -Liana Camba -Maison  Faliakos – Parthenis- Sotiris Georgiou- Vassilis Zoulias- Yiorgos Eleftheriades πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους ένα εντυπωσιακό show μόδας και τέχνης με φόντο το εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό του Πάρκου του Ελληνικού το οποίο συνοδευόταν από μια ατμοσφαιρική μουσική που επιμελήθηκε το Love Radio ειδικά για το  show.  

 

Τη σκυτάλη πήρε ο Konstantinos Tsigaros  με την συλλογή Κ7 Konstantinos Tsigaros με τίτλο «Βιωσιμότητα».  Μια νέα συλλογή με ρούχα που τη χαρακτηρίζει ο κοινός σχεδιασμός ανδρικής και γυναικείας στιλιστικής δομής gender free fashion. O Konstantinos Tsigaros σε συνεργασία με την «Athos Pallas P.C» , ελληνική εταιρεία που παρέχει βιώσιμες λύσεις επικεντρώνεται στον μινιμαλισμό και στη βιωσιμότητα ακολουθώντας τη φιλοσοφία της «αργής μόδας» και της συνειδητής κατανάλωσης.

 

Ακολούθησε η επίδειξη μόδας  του  Dassios ο οποίος παρουσίασε την premium συλλογή «Walking in the Glow», Fall/Winter ’23-’24.  Εκπληκτικά χρώματα σε αποχρώσεις bronze και χρυσού, με μοναδικά υφάσματα κοσμημένα με παγιέτες αλλα και δημιουργίες από μετάξι και δαντέλα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της νέας συλλογής. Όλες οι δημιουργίες είναι χειροποίητες και έγιναν με τη τεχνική του μουλάζ και φυσικά δεν λείπει η signature denim συλλογή η οποία ανανεώθηκε με υλικά από παγιέτες  με μια νέα τεχνική ανακύκλωσης denim κομματιών σε δημιουργίες φούστας και παντελονιού. Εντυπωσιακό ήταν το φινάλε όπου ο σχεδιαστής περπάτησε με  την πρίμα μπαλαρίνα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγγελική Βαενά και ακολουθήσε ο Γιάννης Λεμπέσης που περπάτησε με την μούσα του σχεδιαστή, το μοντέλο Μελίνα Κάππη.

Η πρώτη μέρα της Εβδομάδας Μόδας έκλεισε ο οίκος μόδας Kathy Heyndels και ο Marios Togos με την συλλογή «Cocktail» Spring/ Summer 2024 μια συλλογή γεμάτη χρώματα, υφές, γραμμές και σχήματα. Ένα κοκτέιλ υφασμάτων like a mix of drink, δροσιστικό like the ice και chick as a glass! Άνετες, κομψές και πρωτότυπες εμφανίσεις σε καλοκαιρινό mood που αποτελούνται από κρεπ, σατέν, ταφτά, μουσελίνα και λεπτομέρειες από οργάνζα, φίδι και μέταλλο. Shaken αποχρώσεις παστέλ και έντονα χρώματα δημιουργούν μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Ο Marios Togos μετέτρεψε old fashion ρούχα σε new fashion Art. Κλασσικές γραμμές με ροκ στοιχεία και handmade painted patches διακοσμημένα με army στοιχεία και αλυσίδες δημιουργούν το ρούχο του μέλλοντος. Στο τέλος της επίδειξης ακολουθήσε πάρτυ με δροσιστικά κοκτέιλ ενώ η dj Μαγκυ Χαραλαμπίδου ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με τις μουσικές της επιλογές.

Την εκδήλωση κάλυψαν πολλά από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας μας αλλά και μέσα ενημέρωσης από το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα,  από την Σερβία Harper’s Bazaar , από την Γαλλία το fashionnetwork.com , από την Αμερική το δημοφιλές site fashionweekonline.com και το Conte Nast Traveller.

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την πρώτη ημέρα της AFW:, Περικλής Κονδυλάτος, Εβελίνα Παπούλια, Αφροδίτη Λιάντου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Ηρώ Γκανά, Έλενα Βρεττού, Ντάνος Μαυρόπουλος, Ειρήνη Νταϊφά, Λάουρα ντε Νίγκρις. Κατερίνα Τερζοπούλου,  Γιώργος Σπανός.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τρέχουσες συλλογές των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας, οι οποίοι συμμετέχουν στα Xclusive Elements: Brag Fashion, Show Room Moonbelli.

Η 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας στηρίζει τo “ Sustainable Fashion” ή αλλιώς τη “βιώσιμη μόδα”. Σήμερα έχει αποδειχθεί  ότι η βιωσιμότητα στη μόδα δεν είναι απλά μία τάση της εποχής αλλά φιλοσοφία και στάση ζωής, έτσι λοιπόν συμμετέχουν σχεδιαστές μόδας που χρησιμοποιούν για τις δημιουργίες τους οικολογικά- ανακυκλώσιμα υλικά. Εκτός από την προώθηση της εξωστρέφειας της Ελληνικής μόδας, βασικός πυλώνας της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας είναι πάντα η ουσιαστική υποστήριξη κάποιου σημαντικού σκοπού, αξιοποιώντας όλες τις πλατφόρμες και τα κανάλια επικοινωνίας της διοργάνωσης. Αυτή την σεζόν, η εβδομάδα μόδας της Αθήνας θέτει ως στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την προώθηση της βιώσιμης μόδας.Στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής συνεισφοράς αλλά και της βιωσιμότητας, αυτή τη σεζόν, η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας θα στηρίξει το σημαντικό έργο του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού, περιβαλλοντικού και ανθρωπιστικού οργανισμού    we4all  όπου μέρος των εσόδων των εισιτήριων θα διατεθούν για αναδάσωση και δενδροφύτευση σε πληγείσες περιοχές της Ελλάδας, ενώ όλες τις ημέρες της διοργάνωσης θα υπάρχει installation δέντρων και λουλουδιών με την επιμέλεια της we4all. 

Φωτογραφίες Studio Panoulis

 

Read More

And More