Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής: Οι Couture συλλογές των μεγαλύτερων οίκων

Η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες, και μπορεί ο καιρός να είναι μουντός, συννεφιασμένος και βροχερός, αλλά οι οίκοι και οι σχεδιαστές παρουσίασαν τις Couture συλλογές τους για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2018.

Σε αυτό το θέμα θα μιλήσουμε για τις υπέρκομψες και υπερπολυτελείς συλλογές των Maison Margiela, Elie Saab, Jean Paul Gaultier, Victor & Rolf, Zuhair Murad και Valentino. Μετακινήσου προς τα κάτω και δες τα looks, όπως και κάθε λεπτομέρεια.

 

Maison Margiela

Μια ιδιαίτερη Couture συλλογή με μοντέρνα υλικά που δεν περιμέναμε να δούμε σε couture συλλογή. Ο οίκος χρησιμοποίησε το PVC, το πλαστικό και το vinyl στα πολυτελή σύνολά του, τα “έβαψε” με μεταλλικές και neon αποχρώσεις, αφού πρώτα είχε επηρεαστεί από την space αισθητική.

 

Elie Saab

Με έμπνευση από το παλιό Χόλιγουντ, ο σχεδιαστής δημιούργησε φορέματα με πολύτιμες πέτρες, φτερά, μεταξωτό τούλι και πανάκριβα υφάσματα. Μέσα σε όλα αυτά ένταξε και το ανατολίτικο στοιχείο, στο οποίο παραμένει πιστός από την αρχή της καριέρας του.

 

Jean Paul Gaultier

Smoking σε ιδιαίτερες γραμμές, δερμάτινα κοστούμια και loose φορέματα. Μοτίβα σε άσπρο-μαύρο, μπλε και ιδιαίτερα textures με glitter. Το εντυπωσιακό της συλλογής είναι τα couture κομμάτια για “mini fashion lovers”.

 

Victor & Rolf

Από την ανοιξιάτικη Couture συλλογή του οίκου δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λουλούδια. Παντού floral! Όχι μόνο στα υφάσματα ή πάνω στα ρούχα σαν 3D στοιχεία, αλλά ο οίκος δημιούργησε περίτεχνα hair accessories που θύμιζαν ανοιξιάτικα μπουκέτα!

 

Zuhair Murad

Ο Άραβας σχεδιαστής δημιούργησε μια συλλογή με εκμοντερνισμένα στοιχεία από την ανατολίτικη κουλτούρα. Πολύτιμες πέτρες παντού, βαθιά ντεκολτέ και prints από κρύσταλλα ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά που κέντρισαν το ενδιαφέρον.

 

Valentino

Ένας ακόμα οίκος εντάσσει το floral στη συλλογή του, είτε σαν 3D σχέδια, είτε σαν μοτίβα. Μαύρο, κόκκινο και παστέλ είναι τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και μερικές neon πινελιές.

Read More

And More