Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής: Dior, Schiapareli και Giambattista Valli την πρώτη μέρα των Couture show

H Haute Couture Fashion Week ξεκίνησε στο Παρίσι και μας υπόσχεται 4 μέρες γεμάτες εκπληκτικές δημιουργίες Yψηλής Ραπτικής που πάντα εντυπωσιάζουν. Η χθεσινή μέρα είχε πολλά show με λαμπερούς καλεσμένους και ιδιαίτερες συλλογές. Ας δούμε μαζί όλα όσα  ξεχώρισαν στο πρόγραμμα της πρώτη μέρας.

Φωτογραφίες Splash- Reuters

Schiaparelli

 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schiaparelli (@schiaparelli)

Στο Haute Couture show του οίκου  Schiaparelli δεν υπήρχαν λιοντάρια όπως στην τελευταία collection, που είχαν γίνει viral, αλλά μια συλλογή που τόνιζε την ανάγκη για δημιουργία. “Ήθελα να φτιάξω μια αδιανόητη γκαρνταρόμπα”, έγραψε ο Daniel Roseberry στις σημειώσεις του show, “Αδιανόητη όχι επειδή δεν είναι φορέσιμη, αλλά επειδή είναι τόσο εξαιρετική”.

Έτσι είδαμε δημιουργίες με έμπνευση από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του προηγούμενου αιώνα, παλτό και στενά φορέματα διακοσμημένα με πινελιές εμπνευσμένες από τον Lucian Freud, item στο εμβληματικό μπλε του Yves Klein, φόρεμα από μοχέρ με φοίνικες που παρέπεμπε στο στούντιο του Matisse στο Hotel Regina και κοσμήματα με αναφορά στα γλυπτά του Giacometti.

Ιris Van Harpen

 

 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iris van Herpen Official (@irisvanherpen)

H σχεδιάστρια Iris  Van Herpen αναζήτησε έμπνευση στην υδρόβια ζωή! Sculpture φορέματα με σαγηνευτικά cut outs και σιλουέτες που έμοιαζαν με γλυπτά, διαφάνειες και στοιχεία που θύμιζαν έντομα λουλούδια ή στοιχεία της φύσης έδωσαν το ύφος την υπέροχης αυτής συλλογής. H σχεδιάστρια λατρεύει την υπερβολή και αυτή η συλλογή ήταν η πιo signature που έχουμε δει μέχρι τώρα.

Dior

 

 

Εμπνευσμένη από τις θεές και τις γυναικείες μορφές της αρχαιότητας, η Maria Grazia Chiuri παρουσίασε την συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου Dior χθες. Για τη συλλογή της, είχε κατά νου τον Monsieur Christian Dior, ο οποίος είχε δηλώσει για τα φορέματα της αρχαιότητας, ότι η φαινομενική απλότητα τους ήταν στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά εξειδικευμένης δουλειάς.Έτσι στο show είδαμε μοναδικής αισθητικής maxi φορέματα με πιέτες, μεταλλικά στοιχεία, κάπες και γραμμές που αποθέωναν την γυναικεία σιλουέτα. Λεπτά κεντήματα ολοκλήρωσαν την συλλογή της οποίας η λευκή και μπεζ παλέτα και τα embellished στοιχεία τόνιζαν την δύναμη  της θηλυκότητας.

Τhom Browne

 

 

 

Ο Thom Brown αποκάλυψε τη νέα του Couture συλλογή στο Palais Garnier στο Παρίσι, προσκαλώντας μας σε ένα ονειρικό ταξίδι με πουλιά ως καπέλα, πανύψηλα τακούνια ντυμένα με καμπάνες και κουστούμια με όγκο και θεατρικότητα. Η παλέτα του γκρι και τα καρό στοιχεία όπως και οι ρίγες δεν έλειψαν από τα σύνολα που είδαμα ενώ τα funky αξεσουάρ τράβηξαν για μία ακόμη φορά την προσοχή! Ένα show που θες να το δεις ξανά και ξανά!

 

Giambattista Valli

 

 

Ροζ δημιουργίες, βολάν, όγκοι, φιόγκοι και μοναδικές σιλουέτες έδωσαν το ύφος της Couture συλλογής του Giambattista Valli. Τούλι με  bustier κοψίματα, ντραπέ σχέδια εμβληματικά κοσμήματα ντύνουν την Γυναίκα που φαντάζεται ο Valli στην Couture collection του. Έκπληξη η εμφάνιση της Μαρίας Ολυμπίας στο catwalk με tulle pink look που εντυπωσίασε!

 

Read More

And More