Φέτος το κασμίρ σου θα είναι… printed!

Τα εξαιρετικά νήματα, η διαχρονική κομψότητα, η ιταλική δεξιοτεχνία – είναι τα στοιχεία που συγκροτούν την ουσία του κασμίρ της Falconeri, ένα brand που έχει ως σήμα κατατεθέν την ποιότητα.

Εκείνοι που επιλέγουν τη Falconeri, δεν επιλέγουν απλά ένα ρούχο, αλλά έναν ολόκληρο κόσμο που τους αντιπροσωπεύει. Από το μάζεμα των ινών στη Μογγολία μέχρι την άφιξη των ρούχων στα καταστήματά μας, κάθε βήμα στην εφοδιαστική αλυσίδα είναι ελεγμένο, με στόχο την προσοχή στην λεπτομέρεια και τον σεβασμό για την κάθε οντότητα, από τους ανθρώπους έως το περιβάλλον.

Οι συλλογές της Falconeri αποτελούν την επιτομή του διαχρονικού στιλ που δεν ορίζεται από τις  πρόσκαιρες τάσεις αλλά αυτοπροσδιορίζεται. Εξ ου και η συλλογή fall/winter 2020 σηματοδοτεί το λανσάρισμα του printed cashmere.

Το Printed cashmere της Falconeri ενσαρκώνει τα arty μηνύματα του brand και αντλεί έμπνευση από τις στιγμές καθημερινότητας της σχεδιάστριας Giulia Sartini. Με μία πολυεπίπεδη και πολύπλευρη προσωπικότητα, η ιστορία πίσω από τις σειρές του printed cashmere, μας βοηθάει να δούμε τις γυναίκες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους: μητέρες, σύντροφοι, φίλες, επαγγελματίες. Όλες οι σφαίρες επιρροής συμπίπτουν αφού είναι αδύνατον να τις διαχωρίσεις.

«Ένα απόγευμα, ενώ ετοίμαζα το βραδινό, ο γιός μου δούλευε πάνω σε ένα art project. Πήγα να τον βοηθήσω και τα μανίκια από το πουλόβερ μου λερώθηκαν καταλάθος με τις τέμπερές του. Ενώ προσπαθούσα να τα καθαρίσω, το μυαλό μου πήγε σε κάτι αφηρημένο, ένα σχέδιο που δημιούργησε ένα νέο είδος αρμονίας. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι ένα είδος διασπαστικού στοιχείου θα έπρεπε, επίσης, να περιλαμβάνεται στις συλλογές μου. Έτσι, γεννήθηκε το printed cashmere».

Η Falconeri στοχεύει να εκφράσει μία νέα ματιά του κασμίρ, φτιάχνοντας ρούχα από αυτήν την εξαιρετική ίνα, τα οποία χαρακτηρίζονται για την μοναδικότητα και τη ζωντάνια τους. Πέρα από το αφηρημένο σχέδιο, η Sartini εμπνεύστηκε και από άλλα στοιχεία γύρω της με αποτέλεσμα το floral print cashmere. Αυτό το νέο στοιχείο ανέπτυξε κι άλλο την προσωπικότητα του brand προσθέτοντας στην ταυτότητα του superior cashmere και το στοιχείο της γραφιστικής ποιότητας, με μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα χαρακτικής και ταπισερί.

Αυτά τα σχέδια αποτελούν πλέον ένα επιπρόσθετο χαρακτηριστικό στοιχείο της συλλογής, με εφαρμογή στο κασμίρ και παίρνοντας διάσταση σε ρούχα και υλικά όπως φορέματα, μεταξωτά πουκάμισα και φορέματα-πουκαμίσες. Τα νέα prints έχουν σχεδιαστεί για να εκφράσουν μία διάθεση που ενσαρκώνει δυναμισμό και την επιθυμία να σκεφτόμαστε πέρα από τα τετριμμένα.

Η αδιαμφησβήτητη προσωπικότητα ορίζει τις ποικίλες και ετερογενείς σειρές των ρούχων σε αυτή τη χαρακτηριστική capsule collection. Κάθε μία με το δικό της look και ταυτότητα, μέσα από ένα καλειδοσκόπιο γραφιστικών μοτίβων μας προσκαλεί να περιπλανηθούμε σε διαφορετικούς κόσμους και να ανακαλύψουμε την αληθινή αξία του κασμίρ και των υπολοίπων φυσικών ινών.

Read More

And More