Φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα πουλήθηκε σε δημοπρασία 11 φορές πάνω από την αξία του

Δεν είναι λίγες οι φορές που το στιλ της Diana μας έχει απασχολήσει, καθώς ακόμη και σήμερα τόσα χρόνια μετά τον θάνατό της αποτελεί fashion inspiration. Τώρα λοιπόν ένα βραδινό φόρεμα που είχε φορέσει η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα πουλήθηκε έναντι του ποσού των 1,1 εκατ. δολαρίων.

Photo by Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images

Η Νταϊάνα είχε φοέσει αυτό   το βραδινό φόρεμα, σε μαύρο μπλε χρώμα, του σχεδιαστή Ζακ Αζαγκούρι, στη Φλωρεντία, το 1985. Το φόρεμα αποτελείται από ένα μαύρο βελούδινο μπούστο κεντημένο με μπλε αστέρια και μια φούστα από μπλε οργάντζα, διακοσμημένη με έναν φιόγκο.

Το φόρεμα πουλήθηκε έναντι 1.148.080 δολαρίων, ενώ η  αρχική εκτίμησή του ήταν  μεταξύ 100.000-200.000 δολαρίων. Πρόκειται για ποσό  ρεκόρ 11 φορές υψηλότερο από την αρχική εκτίμηση.

Λίγο καιρό πριν ένα ακόμη iconic κομμάτι της Diana είχε πωληθεί σε τιμή ρεκόρ!

Getty images

 

Το διάσημο πουλόβερ με τα λευκά και το ένα μαύρο πρόβατο που φορούσε η πριγκίπισσα Diana πουλήθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s. Το ποσό είναι αστρονομικό και και σύμφωνα με πηγές αγγίζει το 1 εκατομμύριο 143 χιλιάδες δολάρια. Μία τιμή είκοσι φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση.

 
 

Κεντρική φωτογραφία Getty

Read More

And More