Για ποιο λόγο θα τιμηθεί η Stella McCartney στα Fashion Awards;

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας, ανακοίνωσε σήμερα πως η Stella McCartney θα τιμηθεί στα Fashion Awards τον επόμενο μήνα με το Ειδικό Βραβείο Καινοτομίας. Η σχεδιάστρια μόδας θα βραβευτεί για την ηθική της στάση απέναντι στη μόδα από την πρώτη μέρα της έναρξης του οίκου της, πριν από 17 χρόνια. Αυτός είναι ένας νέος τιμητικός τίτλος που προστίθεται στα βραβεία και η McCartney είναι η πρώτη που θα το παραλάβει.

Αν αναρωτιέσαι για ποιο λόγο η ίδια θα λάβει αυτό το βραβείο, έχουμε την εξήγηση. Η Stella από την αρχή της καριέρας της δημιουργούσε ρούχα και αξεσουάρ από vegan δέρμα και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Είναι η πρώτη διάσημη σχεδιάστρια που λάνσαρε την οικολογική γούνα και έπειτα ακολούθησαν και οι υπόλοιποι designers. Γενικά έχει κάνει πολλές καμπάνιες από ανακυκλώσιμα υλικά και πρωτοπόρες ιδέες που φέρνουν στην επιφάνεια την ηθική οπτική που έχει στο καλλιτεχνικό κομμάτι.

Τα βραβεία θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Royal Albert Hall και είναι σίγουρο ότι θα προσεγγίσουν πολύ κόσμο, όπως ο Alessandro Michele, η Maria Grazia Chiuri, η Gigi Hadid, η Bella Hadid και η Rihanna.

Read More

And More