Για ποιους λόγους δεν πρέπει να φοράμε συνέχεια ψηλοτάκουνα;

Τα ψηλά τακούνια είναι το κερασάκι σε κάθε κομψό ντύσιμο και αγαπημένη επιλογή για θηλυκές εμφανίσεις. Κάποιες από εμάς τα επιλέγουν μόνο σε ειδικές περιστάσεις, αλλά κάποιες άλλες “ορκίζονται” και φοράνε συνέχεια ψηλοτάκουνα. Και όμως αυτό δεν είναι σωστό και κυρίως καθόλου καλό για τα πόδια σου, αφού έρευνες έδειξαν ότι το να φοράμε συνέχεια ψηλά τακούνια είναι λάθος. Πάμε να δούμε συγκεκριμένα γιατί.

Το βασικό θέμα που δημιουργείται αν φοράς συνεχεία 12ποντα, είναι πόνοι στους αστραγάλους αλλά και στο μετατάρσιο διότι ο τρόπος που τοποθετείται το πόδι μας μέσα στο παπούτσι επιβαρύνει πάρα πολύ αυτά τα δύο σημεία. Σιγά σιγά όλο αυτό δημιουργεί τραυματισμό στις περιοχές αυτές, ακόμη και όταν φοράς πιο χαμηλά παπούτσια ή και flat.

Στην συνέχεια επειδή όταν φοράμε ψηλά τακούνια το βάρος του σώματος μετατοπίζεται σε λάθος σημεία, επιβαρύνονται πάρα πολύ τα δάχτυλα και τα νύχια με συνέπεια να μεταμορφώνεται το σχήμα τους στο πέρασμα του χρόνου. Τέλος, ξεκάθαρα μετά από πολλές ώρες στα ψηλοτάκουνα, πονάς πάντα στην μέση σου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κυρίως την κακή διάθεση.

Τι μπορείς να κάνεις όμως; Mπορεις να διαλέξεις το σωστό νούμερο, ώστε το πόδι σου να είναι άνετο μέσα σε αυτά, καλό δέρμα ώστε να μην σε χτυπάνε – πονάνε, και ίσως σε σώσει κάποια comfort σόλα, ειδικά στο μπροστινό σημείο, για καλύτερο περπάτημα!

Read More

And More