Γιατί Vintage; Θα σου πω…

Γιατί Vintage; Θα σου πω… | tlife.gr

Κάθε χρόνο ξοδεύεις ένα τεράστιο ποσό σε ρούχα που φοράς ελάχιστες φορές και μετά τα πετάς στο βάθος της ντουλάπας ξεχνώντας την ύπαρξη του! Αυτά συνήθως είναι τα κομμάτια που δεν έχουν προσωπικότητα, άρα δεν δένεσαι και μαζί τους.
Τα vintage ρούχα αποκτούν ένα περίεργο δέσιμο με τον ιδιοκτήτη τους, το δέσιμο της ανακάλυψης μέσα στο χρονοντούλαπο της μόδας που τα κάνει μοναδικά. Το ταξίδι στο χρόνο που υπάρχει μπλεγμένο στις ίνες τους. Η δεκαετία που γράφουν στην ούγια τους.
Η Μαρία είναι μια κοπέλα που γνώρισε την vintage αισθητική σε ένα ταξίδι της στο Βερολίνο. Από τότε πάντα ψάχνει για ρούχα αυτής από παλιότερες δεκαετίες. Ψάχνει σε καταστήματα ή ακόμα και στις ντουλάπες συγγενικών της προσώπων μεγαλύτερης ηλικίας. Σήμερα στα 25 της χρόνια έχει ήδη φτιάξει μια πολύ ψαγμένη γκαρνταρόμπα με ρούχα σε διάφορα στιλ και από πολύ παλιές ημερομηνίες. Μας εξηγεί γιατί αγαπάει το vintage…

Τα κλασικά κομμάτια μένουν για πάντα!
«Αν κοιτάξεις τις κολεξιόν σε όλες τις μητροπόλεις της μόδας θα δεις ότι η πορεία της μόδας είναι κυκλική επιστρέφοντας πάντα στις κομψές αφετηρίες της.» σημειώνει η Μαρία. Το μεγαλύτερο ποσοστό άλλωστε της παραγωγής εμπνέεται από το παρελθόν. Δεν είναι περίεργο το ότι τα κορίτσια που ξέρουν από μόδα είναι αυτά που ανακάλυψαν τις vintage συλλογές και τις έφεραν στο προσκήνιο. Οι κλασικές γραμμές σου λύνουν τα χέρια κάθε φορά που το έχεις ανάγκη.

Νιώσε μοναδική!

Πόσες φορές σου έχει τύχει να πας σε κάποιο club και να δεις κοπέλες με το ίδιο φόρεμα; Όλες πηγαίνουν στις πολυεθνικές αλυσίδες και επενδύουν 30 ευρώ σε ένα φλοράλ φόρεμα! Αλλά πόσες είναι αυτές που ψάχνουν τις vintage αγορές για να βρουν κάτι μοναδικό; Φορώντας vintage όμως αποφεύγεις για πάντα τέτοιες ατυχείς στιγμές, γιατί τα vintage είναι μοναδικά κομμάτια.
«Όταν φοράω vintage φοράω ένα σπάνιο κομμάτι, που πολύ πιθανόν να είναι και το μοναδικό που υπάρχει.» λέει η Μαρία. Τα vintage ρούχα μπορεί να είναι από 20-80 χρονών. Στην πλειοψηφία τα περισσότερα απ’ αυτά είχαν βγει σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ότι βγαίνουν τα ρούχα σήμερα. Και ας μην ξεχνάμε ότι από αυτή την μικρή ποσότητα που είχε αρχικά κατασκευαστεί, τα περισσότερα δεν υπάρχουν καν τώρα. Αυτός είναι και ένας ακόμη λόγος γιατί οι stars του Hollywood φοράνε vintage τουαλέτες.

Ανακύκλωση τώρα!

Φορώντας ρούχα που έχουν κατασκευαστεί πριν από 30 χρόνια βοηθάς στη μείωση των απορριμάτων του πλανήτη ενώ παράλληλα μειώνεις τις εκπομπές ρύπων που καταστρέφουν το περιβάλλον. Σκέψου πόσοι τόνοι υφάσματος καταλήγουν κάθε μέρα στις χωματερές τη στιγμή που θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν δημιουργώντας πολύ κομψές εμφανίσεις.


READ more