H Ελληνική μόδα ενώνεται σε ένα μοναδικό project

Πάνω από τριάντα Έλληνες σχεδιαστές ρούχων και αξεσουάρ συμμετέχουν στην πρώτη μεγάλη δράση του κόσμου της ελληνικής μόδας μετά την πανδημία.

Η δημιουργική ομάδα Metaphor που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα αυτό, αποτελείται από μερικούς μόνο από τους ανθρώπους που συνθέτουν την εικόνα και τη φωνή, που δίνουν εδώ και χρόνια μορφή στη βιομηχανία της μόδας στη χώρα μας. Αλλά και την ψυχή πίσω από την ψυχή της, που είδαμε τις τελευταίες δεκαετίες να ατονεί, να ζητά μετάγγιση έμπνευσης και ύλης από έξω, αφήνοντας δεξιότητες να ξεχαστούν, ειδικότητες να ατονίσουν, μια ολόκληρη δημιουργική γενιά να κοιτάζεται αμήχανα. Η ευθύνη να κρατήσουμε ζωντανή τη δημιουργική φλέβα της ελληνικής μόδας, που χτυπά δυνατά παρά τις συνθήκες, είναι στα χέρια μας, στα χέρια σας. Η στήριξη δεν θα έρθει από έξω. Όλες αυτές οι λέξεις που έχουμε μάθει να επαναλαμβάνουμε, η βιωσιμότητα, η τοπικότητα, αφορούν εμάς τους ίδιους.

Αυτή η καμπάνια για την ελληνική μόδα που με πολλή αγάπη φωτογραφίσαμε είναι μια αρχή. Ένα κάλεσμα. Μια ανοιχτή πρόσκληση. Όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν επενδύσαμε τον προσωπικό μας χρόνο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας για να την προσφέρουμε σε όλους. Θέλουμε να τη δούμε να μεγαλώνει, να συμπληρώνεται, να ανθίζει, να κάνει βήματα, να εξαπλώνεται. Να έρθουν κι άλλοι σχεδιαστές κι άλλοι φωτογράφοι, δημιουργοί, καλλιτέχνες, να γίνουμε πολλοί.

Για τους επόμενους δυόμισι μήνες, θα λαμβάνετε από μία εικόνα της καμπάνιας. Ανεβάστε τη, μοιραστείτε τη μία μετά την άλλη στα μέσα που θέλετε, έντυπα και ψηφιακά, και γίνετε κομμάτι μιας κίνησης που μας αφορά όλους. Ο διάλογος μόλις ξεκίνησε. Τώρα είναι η σειρά σας. Απαντήστε. Μιλήστε δυνατά. Σας ακούμε.

Ακολούθησε και εσύ το #in_support_greek_designers

 

Read More

And More