H μόδα συναντάει την όπερα!

Η Swarovski, έχοντας ταυτίσει το όνομά της με τη μόδα, τις τέχνες, το φως και την υψηλή αισθητική, συνάντησε το σύγχρονο όραμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στήριξε ως συνδιοργανωτής τη φετινή παραγωγή του κύκλου «Όπερα και Μόδα» με τίτλο «Dammi I colori – Δώσ΄μου τα χρώματα», που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στο Θέατρο Ολύμπια. Η παράσταση αποτελεί ένα αφιέρωμα στους κύριους σταθμούς της Μόδας του 20ου και 21ου αιώνα και ταυτίζεται απόλυτα με τη δυναμική και επιτυχημένη καλλιτεχνική παρουσία της Swarovski στο πέρασμα των χρόνων.


Στο φουαγιέ του θεάτρου Ολύμπια, οι θεατές της παράστασης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία της Swarovski μέσα από μία ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφιών και να θαυμάσουν συλλεκτικά κρυστάλλινα κοσμήματα και αξεσουάρ ιστορικής σημασίας που χρονολογούνται από το 1952.


Οι τιάρες και τα λαμπερά vintage κομμάτια της Swarovski κατασκευάστηκαν ειδικά για παραστάσεις Όπερας αλλά και για γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο περίφημος Χορός της Όπερας της Βιέννης. Η Swarovski έλαμψε και επί σκηνής καθώς τα μοναδικά κοσμήματά της ανέδειξαν τα ιδιαίτερα κοστούμια από το βεστιάριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που φόρεσαν οι πρωταγωνιστές και χορευτές της παράστασης.

Φωτογραφίες της παράστασης αλλά και της προετοιμασία όλης της παραγωγής, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τις τελικές πρόβες, θα παρουσιαστούν στην έκθεση φωτογραφίας «Dammi Ι colori…The making of» που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 25 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2016.

Η λαμπερή πορεία της Swarovski στο χώρο του θεάματος και των τεχνών ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950, η οποία καθιερώθηκε ως η δεκαετία της υψηλής ραπτικής. Τα κοσμήματα της Swarovski ενέπνευσαν γνωστούς σχεδιαστές μόδας, οι οποίοι δημιούργησαν ξεχωριστές εμφανίσεις για θρυλικούς ηθοποιούς και καλλιτέχνες. Η αρχή της συνεργασίας της Swarovski με την Όπερα εγκαινιάστηκε το 1966 όταν η εταιρεία δώρισε στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης ένα επιβλητικό φουτουριστικό πολυέλαιο στολισμένο με κρύσταλλα Swarovski, χαρίζοντας λάμψη στη σκηνή του θεάτρου με ένα κομμάτι διαχρονικής αξίας.

Read More

And More