9 συνήθειες που ακολουθούν τα στιλάτα κορίτσια για άψογο look

Τα στιλάτα κορίτσια δεν ακολουθούν μόνο τις τάσεις. Βασικά για να είμαι ειλικρινής, ακολουθούν πιστά τα trends της κάθε σεζόν (ξέρεις, στιλ, χρώματα, γραμμές), αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Οι ίδιες έχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που ακολουθούν συνειδητά και μη. Συνήθειες που τους “προστατεύουν” από τα στιλιστικά λάθη και που “χτίζουν” το στιλ τους με χαρακτηριστικό την τελειότητα. Διαβάζοντας το ακόλουθο άρθρο ίσως προσέξεις ότι και εσύ κάνεις στην καθημερινότητά σου κάτι παρόμοιο. Γιατί κι εσύ είσαι stylish girl, ειδικά αν διαβάζεις φανατικά το Tlife. Ακόμα όμως και να μην τις ακολουθείς, ποτέ δεν είναι αργά. Τα παρακάτω παραδείγματα δεν αποθεώσουν μόνο το στιλ σου, αλλά θα οργανώσουν το look σου και θα το φτάσουν σε υψηλά επίπεδα.

Όχι, δεν θα σου αποκαλύψω κάτι άλλο τώρα στην εισαγωγή. Μετακινήσου προς τα κάτω και τσέκαρε. Μα πάνω από όλα watch and learn! Ναι αυτό πρέπει να κάνουμε…

1. Διατηρούν οργανωμένη την ντουλάπα τους

Δεν χρειάζεται να σου πω πως θα διαμορφώσεις την ντουλάπα σου. Πρέπει να βρεις έναν δικό σου τρόπο ώστε όταν την ανοίγεις να βλέπεις καθαρά κάθε item και να μην το αφήνεις ξεχασμένο στην άκρη. Μπορείς να κρεμάσεις όλα σου τα ρούχα (ακόμα και t-shirts) ώστε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι υπάρχουν και αυτά. Μπορείς να τα χωρίσεις σε ομάδες όπως ανά χρώμα, ανά γραμμή ή όλα τα τοπ μαζί, όλα τα παντελόνια δίπλα – δίπλα! Ακολούθησε αυτήν τη συμβουλή και θα με θυμηθείς.

2. Διαλέγουν το look από το προηγούμενο βράδυ

Όταν σηκωνόμαστε το πρωί, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε ρούχα. Οπότε καταλήγουμε στο κλασικό τζιν και στο basic t-shirt. Δεν λέω, ωραία όλα αυτά αλλά δεν είναι οκ να μας βλέπουν με τα ίδια ρούχα σχεδόν κάθε μέρα. Για αυτό λοιπόν, το προηγούμενο βράδυ και πριν πέσεις για ύπνο, άνοιξε την ντουλάπα σου και σέταρε το look της επόμενης μέρας. Σίγουρα θα κάνεις πιο τολμηρούς και στιλάτους συνδυασμούς.

3. Τσεκάρουν τον καιρό από την προηγούμενη ημέρα

Ο καιρός δεν ξέρεις πως θα σου τα φέρει πολλές φορές. Οπότε, μπορεί να φορέσεις κάτι και να κρυώνεις ή να ζεσταίνεσαι. Ή στην χειρότερη περίπτωση να βρέχει και να μην έχεις βάλει τα ιδανικά παπούτσια ή να μην έχεις πάρει ομπρέλα. Για να προστατέψεις το στιλ σου από όλο αυτό, το βράδυ που θα “χτίζεις” το look σου τσέκαρε τη θερμοκρασία και τις καιρικές συνθήκες από την προηγούμενη μέρα.

4. Δίνουν χρόνο στην πρωινή τους προετοιμασία

Σίγουρα αν προσπαθήσεις να ετοιμαστείς σε 10 λεπτά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Βάλε το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς, φόρεσε ήρεμα τα ρούχα σου, δέσε σωστά τα παπούτσια, κοιτάξου στον καθρέφτη και διόρθωσε τυχόν ατέλειες.

5. Συνδυάζουν την ακριβή με την φθηνή μόδα

Δεν είναι ανάγκη να φοράς από την κορυφή έως τα νύχια πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ για να είσαι στιλάτη. Μπορεί να έχεις ένα μόνο ακριβό item (όπως γυαλιά ηλίου, μια τσάντα, το ακριβό ρολόι που σου χάρισε η μαμά σου) και να κάνεις και το υπόλοιπο look να φαίνεται φίνο, ακόμα και αν απαρτίζεται από πιο οικονομικά items.

6. Φορούν πάντα το σωστό νούμερο

Μην πέσεις στην παγίδα να αγοράσεις ένα τζιν μικρότερο σε νούμερο επειδή δεν βρίσκεις το δικό σου. Σίγουρα δεν θα σε κολακεύει. Επίσης, μην δανείζεσαι ρούχα από φίλες που δεν σου κάνουν γιατί το αποτέλεσμα θα είναι και άβολο και κακόγουστο. Προσπάθησε να φοράς το σωστό νούμερο για να αναδείξεις σωστά τη σιλουέτα σου. Ντάξει, επιτρέπεται παρόλα αυτά να φορέσεις το πουκάμισο του αγοριού σου.

7. Έχουν στην κατοχή τους ένα ατμοσίδερο

Τα τσαλακωμένα ρούχα φαίνονται φθηνά και δεν μας αρέσουν καθόλου. Την ίδια άποψη έχουν και τα πιο stylish κορίτσια όλου του κόσμου για αυτό και έχουν στην κατοχή τους ένα ατμοσίδερο. Ντάξει, και το κανονικό σίδερο μας κάνει, αλλά σίγουρα θα χρειαστείς περισσότερη ώρα για να κάνεις το ρούχο σου να φαίνεται κομπλέ!

8. Διαλέγουν τα σωστά εσώρουχα

Μην κάνεις το λάθος να φοράς σκουρόχρωμα εσώρουχα με ανοιχτόχρωμα ρούχα. Δεν είναι ωραίο. Επίσης, προσπάθησε να μην αγοράζεις εσώρουχα που “κόβουν” και δεν κολακεύουν το σώμα σου. Εννοείται πως δεν πρέπει να φοράς τιράντες σιλικόνης στο σουτιέν, αλλά ούτε και κανονικές τιράντες όταν πρόκειται να φορέσεις κάτι strapless ή off shoulder.

9. Έχουν πάντα ένα βολικό ρούχο για όλες τις ώρες

Βρες ένα αγαπημένο σου item που θα μπορείς να το φοράς κάθε ώρα της ημέρας και όταν θα έχεις πέσει σε στιλιστικό δίλημμα. Αυτό το item πρέπει να σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση και άνεση. Μπορεί να είναι απλά ένα t-shirt, μια μαύρη φούστα, ένα τζιν ή ένα σακάκι. Θα το βρεις μόνη σου!

Read More

And More